beszámoló a med hotelből

2021.10.18. 08:25

Nyíradonyi hoteltűz: „Mi ki tudtuk hozni mindenünket, sokan nem voltak ilyen szerencsések”

Egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámoló alapján a tűzjelző berendezés meg sem szólalt, amikor vasárnap este kigyulladt a Borostyán Med Hotel.

„Mi is szallóvendégek voltunk a Med Hotelben. Már 18 óra előtt füstszagot lehetett érezni az egész épületben” – olvasható az írás elején, amelyet egy olvasónk juttatott el hozzánk, miután tűz ütött ki a nyíradonyi szállodában.

„Gondoltuk, csak mert begyújtották a kandallót. 19 óra 10 perckor elment az áram. Mi az első emeleti szobákban voltunk.”

„Készültünk lemenni vacsorázni, majd amikor elsötétedett a hely, kinéztünk a folyosóra, ahol az egyik vendég köntösben futott és kiabálta, hogy menjünk ki gyorsan, mert állítólag ég a hotel.”

A beszámolóból az is kiderül továbbá, hogy a tűz- és füstjelző nem szólalt meg sehol, holott olvasónk szerint már az első emeleten is borzasztó füst volt ekkor.

„A vendégek teljesen maguktól menekültek ki a hotelből. Az egyik dolgozó – aki épp az étteremből jött ki – eltakarta az arcát, mert olyan füst volt bent, hogy már semmit sem lehetett látni. Ő mondta, hogy a kandalló okozta a tüzet. Megrázó volt: köntösben menekülő emberek, illetve egy kislány, aki a hotelben maradt maciját siratta. Mi ki tudtuk hozni mindenünket, de sokan nem voltak ilyen szerencsések” – zárta sorait.