gratulálunk!

2021.10.27. 15:53

Eredményes küzdelem a klímaváltozás ellen – kitüntették Pajna Zoltánt

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke a Facebook-oldalán számolt be az elismerésről.

A mai napon az a megtiszteltetés ért, hogy átvehettem az Energiahatékonysági Mentorszervezet díját a 10 éves Virtuális Erőmű Program XII. Parlamenti Díjátadó Gáláján – olvasható Pajna Zoltán szerdai bejegyzésében.

Megalakult a Nemzeti Klímavédelmi Szövetség. Ezzel egy olyan, a Virtuális Erőmű Program és a megyék közötti együttműködési megállapodás született, melynek célja a jövő generációk védelme – írja hivatalos oldalán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

Az NKSZ – mint Magyarország legnagyobb klímavédelmi közössége – ünnepélyes megalapítására október 27-én, a 10 éves Virtuális Erőmű Program XII. Parlamenti Díjátadó Gáláján került sor. Pajna Zoltán, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke itt vehette át az Energiahatékonysági Mentorszervezet díját.

A Nemzeti Klímavédelmi Szövetség megvalósulása ugyanis a Virtuális Erőmű Program (VEP) és a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége közel kétéves, aktív, közös előkészítő munkájának eredményeképpen jött létre. Az összefogás fő célterülete a klímavédelem és a klímaváltozás elleni küzdelem, ezen belül is hangsúlyosan az energetikai kérdések kezelése.

A jövő generációk léte és életminősége ugyanis nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e átalakítani a világról, a környezetünkről és életünkről alkotott gondolkodásunkat, annak érdekében, hogy ne zsákmányoljuk ki a természeti erőforrásokat és fenntartható módon éljünk.

Az eseményen önkormányzati díjakat is átadtak. Hajdú-Bihar megyét érintően Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke Kabának nyújtott át elismerést, mellyel – egyebek mellett – az általános iskolán végrehajtott épülethatékonysági és épületenergetikai fejlesztést méltányolták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában