Ünnep

2021.10.23. 15:27

„Eljöhet a pillanat, mikor ifjainknak is meg kell harcolniuk a szabadságért”

Tasó László országgyűlési képviselő és Tasi Sándor alelnök is megemlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről a járási székhelyen.

Forrás: Molnár Csilla

– Gondolattal, szóval, cselekedettel, hittel, reménnyel és szeretettel kell a hazát védeni – hangzott Tasó Béla polgármester köszöntőjében október 23-i ünnepünk előestéjén, a görögkatolikus templom előtt összegyűlt téren. A település három oktatási intézményét képviselve verselt három diák. Knoth Judit zongora és Szurasenko Dániel ének és furulya koncertje emlékeztette a sokaságot '56 hőseire. Majd Tasi Sándor a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke mondott ünnepi beszédet.

– Az 1956-os ősök magasra tették a lécet. Mindent kockára tettek magyar hazájukért. Tőlünk magyaroktól minden időben csak erőszakkal lehetett a szabadságot elvenni. Felelősségünk óriási, hogy megtanítsuk gyermekeinknek: a szabadságot nem adják ingyen. S eljöhet a pillanat, mikor nekik is meg kell harcolniuk érte – mondta Tasi Sándor, aki koszorúval is tisztelgett E. Lakatos Aranka '56-os emlékműve előtt. Ezután a város önkormányzatának és intézményeinek vezető emberei helyezték el koszorúikat a szobor lábánál. Az esemény végén Tasó László országgyűlési képviselő is tiszteletét tette. Korábbi komoly műtéte sem szabhatott gátat annak, hogy tiszteletét lerója '56 hősei előtt.

MCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában