Bursa Hungarica

2021.10.01. 17:00

Elbírálták az ez évi ösztöndíjpályázatokat Hajdúnánáson

Idén is csatlakozott a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz Hajdúnánás önkormányzata. Az elmúlt öt évben szinte valamennyi kérelmet pozitívan bírált el a városvezetés. – A képviselő-testület 2017 és 2021 között évente 130 főben állapította meg a támogatottak maximális keretét. Szerencsére ezen időszakban elegendőnek bizonyult ez a keret, elutasítás az önkormányzat részéről egyszer sem történt – tájékoztatott megkeresésünkre Maginé dr. Csirke Erzsébet aljegyző. Hozzátette, csak az érvénytelenül benyújtott pályázatokat nem tudták elfogadni.

Az utóbbi öt évben összesen 476 fő nappali tagozatos felsőoktatásban tanuló helyi lakost támogattak, eddig csaknem 30 millió forint értékben. A szociálisan rászorulók havi rendszerességű támogatásra pályázhattak. Ennek maximális összege 2017-ben még 3 ezer forint volt, míg 2021-ben ez az összeg 6 ezer 500 forintra emelkedett, és a legkisebb igényelhető összeg is 3 ezer 500 forintra változott erre az évre. Idén 84 diák pályázott sikeresen, őket összesen havi 439 ezer 500 forinttal támogatja az önkormányzat.

BS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában