nem tudni, hogy bukkant fel itt

2021.09.20. 12:01

Ritka vendéget láttak el a hortobágyi madárkórházban

Egy fiatal uhun segítettek az intézmény munkatársai.

Egy rejtélyekkel teli pácienst láttak el a napokban a hortobágyi madárkórházban. Mint megtudtuk, egy uhu jobb szárnya megsérült, a csuklóízületnél a bőr lehorzsolódott, a sebet beköpték a legyek, a kikelő csontkukacok pedig megrágták a lágyszövetet – olvasható a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány Facebook-posztjában.

A madár már jobban van, azonban még mindig titkok övezik a történéseket, ugyanis nagyon ritka, hogy egy uhu az Alföldön kószáljon.

Lapunk telefonon érte utol Kiss Balázst, a Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság elnökét, akit egy tiszafüredi család keresett meg azzal, hogy az udvarukon egy sérült madár várja, hogy segítséget kapjon. – Először nem hittem a szememnek, ugyanis Európa legnagyobb bagolyfajáról van szó, aminek az előfordulása egyáltalán nem jellemző régiónkban – mondta, hozzátéve, egy fiatal ragadozómadár, aki bizonyára zsákmányszerzés céljából vándorolt környékünkre. – Az uhu állománynagysága Magyarországon növekszik, jövőbe nem látok, de várható, hogy egyre többször találkozunk majd hasonló esettel. Az fiatal baglyok új territóriumot keresnek, szóval valójában nem az étel miatt kóborolnak – fűzte hozzá. Majd végül megjegyezte, a Bükkben megtanulta, hogy a lakott területeken könnyű préda várja – patkányok, kóbor macskák – ezért merészkednek akár a belváros közelébe.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában