maradjunk zöldek!

2021.09.13. 15:05

Négy cég gondozhatja Debrecen közterületeit

Közzétette az önkormányzat a városi közösségi és zöldterületek fenntartása érdekében meghirdetett nyílt közbeszerzési eljárás eredményét.

Fotó: Matey István

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent közlemény szerint a városi közösségi és zöldterületek fenntartásának vállalkozási szerződését öt részajánlattételi kör alkotja.

1. rész: Nagyerdő – ezt az „AGRARIUS” Ipari és Szolgáltató Kft. végezheti

2. rész: Belváros – a BAZÁR PARKING 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezheti

3. rész: Belső gyűrű – a BAZÁR PARKING 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végezheti

4. rész: Nyugat területegység – az UNISZOL-Létesítménygazdálkodási Zrt. végezheti

5. rész: Kelet területegység – az ITK City Operations Kft. végezheti

Nagy területeken

A Nagyerdőn a zöldterület-fenntartással érintett területek mennyisége összesen 425 ezer 177 négyzetméter, melyből 355 ezer 617 négyzetméter NATURA 2000 terület és/vagy helyi védett terület. A köztisztasági munkákkal érintett úttest, járda, parkoló, megállóhely nagysága összesen 33 ezer 366 négyzetméter.

A Belváros területegységben a zöldterület-fenntartással érintett területek mennyisége 115 ezer 018 négyzetméter, melyből 4801 négyzetméter helyi védett terület. Az elvégzendő munkák közé tartozik a fentieken túl a felszíni rágcsálómentesítés, szúnyogirtás, méhbefogás, darázsirtás, játszóterek, kondiparkok ellenőrzése is, 9 szökőkút és 10 ivókút üzemeltetése, karbantartása és felügyelete. A köztisztasági munkákkal érintett úttest, járda, kerékpárút, megállóhely nagysága összesen: 80 ezer 705 négyzetméter. Az illegálisan elhelyezett hulladékok tervezett mennyisége 20 tonna.

A „Belső gyűrű” területén a zöldterület-fenntartással érintett területek mennyisége tájékoztató jelleggel 533 ezer 494 négyzetméter. Itt az illegálisan elhelyezett hulladékok tervezett mennyisége 30 tonna.

A Nyugat területegységben a zöldterület-fenntartással érintett területek mennyisége 1 millió 666 ezer 879 négyzetméter. A köztisztasági munkákkal érintett úttest, járda, parkoló, kerékpárút, megállóhely nagysága összesen 454 ezer 279 négyzetméter.

A Kelet területegységben a zöldterület-fenntartással érintett területek mennyisége tájékoztató jelleggel 611 ezer 286 négyzetméter. A köztisztasági munkákkal érintett úttest, járda, kerékpárút, megállóhely nagysága összesen 230 ezer 393 négyzetméter.

Sokrétű feladatokkal

Mindegyik területen a fentieken túl elvégzendő munkák közé tartozik egyebek mellett a gyepfelületek fenntartása, cserje-, talajtakaró- és sövényfelületek fenntartása, park- és parki sorfák, örökzöldek fenntartása, továbbá (ahol van) az ivó- és szökőkutak fenntartása. Gondot kell fordítani a köztéri műtárgyak fenntartására, az illegális szemétlerakók felszámolására, a Nagyerdőn a vízfelület tisztán tartására is.

Az érintett társaságok feladata a közterületi automata öntözőrendszerek üzemeltetése, a szemétszedés, takarítás, seprés, hulladékszállítás, felszíni rágcsálómentesítés, szúnyogirtás, méhbefogás, darázsirtás, játszóterek, kondiparkok ellenőrzése, a köztisztasági munkákkal érintett úttest, járda, parkoló, megállóhely takarítása, mosatása is. Ugyanakkor idetartozik a szilárd burkolatú utak gépi seprése, járdák takarítása, közösségi közlekedési járművek megállóinak kézi takarítása, valamint a hulladékgyűjtők ürítése, hulladék szállítása, utcai hulladékgyűjtők pótlása, utcai hulladékgyűjtők javítása és (ahol van) a nyilvános illemhely üzemeltetése, karbantartása is.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában