közgyűlés

2021.09.28. 19:29

Bővíthetik a baptista iskolát Debrecenben

Módosíthatja az önkormányzat a Magyarországi Baptista Egyházzal kötött ingatlanhasznosítási szerződést a csütörtöki közgyűlésen.

Debrecen 2012-ben az egyház ingyenes hasznosításába adta 15 évre a Balaton utca 86. szám alatti „általános iskola” megnevezésű ingatlant, valamint a Tégláskert utca 60. szám alatti, szintén „általános iskola” megnevezésű ingatlant, utóbbi helyen az ott lévő bérlakás és azzal együtt kerítéssel leválasztott udvar kivételével. Ezen átadott ingatlanokon működik a Talentum Baptista Általános Iskola.

Az említett, korábban lakásként használt épületrész 2019-ben kiégett és azóta üresen áll. A Magyarországi Baptista Egyház azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy az üresen álló épületrészt és a hozzá tartozó udvart is szeretnék ingyenes használatba venni. Indoklásuk szerint a Talentum Baptista Általános Iskola teremhiánnyal küzd, nincs megfelelő tanterem, foglalkoztató szoba és csoportszoba. Az épületrészt saját költségükön felújítanák és tanteremmé alakítanák át, mely részlegesen megoldhatná a tanterem hiányt. Így a Tégláskert utca 60. szám alatti teljes ingatlan a Magyarországi Baptista Egyház ingyenes hasznosításában áll majd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában