erősödő gazdaság

2021.09.14. 12:08

Átadták a Nexon HR-szoftver-fejlesztő és szolgáltató cég debreceni központját kedden délelőtt

A szolgáltató szektorban is erősít a cívisváros.

Fotó: Molnár Péter

Átadták a Nexon HR-szoftver-fejlesztő és szolgáltató cég debreceni központját kedden délelőtt. Papp László polgármester az ünnepélyes szalagátvágás előtti köszöntőjében hangsúlyozta: a városban az elmúlt időszakban elsősorban termelő vállalatok telepedtek meg, ezúttal azonban a szolgáltató szektor irodája erősíti Debrecen gazdaságát, és azt várhatóan több hasonló követi majd a közeljövőben.

A budapesti és négy regionális mellett a debreceni iroda az ötödik a cég életében. Itt 19 vállalat – köztük regionális nagyvállalatok – 6 ezer 400 dolgozójának bérszámfejtési feladatait végezik, országosan pedig mintegy hetvenezer főét.

– Az elmúlt néhány év Debrecen számára a gazdaságfejlesztés területén rendkívül sikeres volt; sok száz, vagy akár ezer fős cégek érkezését jelenthettük be, és talán egy kicsit a fókusz a szolgáltató szektorról el is ment a termelő, az ipari tevékenységek irányába. De a pénzügyi és humán szolgáltatások is rendkívül fontosak a város életében! – jelentette ki Papp László polgármester a belvárosi központ átadásán.

– Egy város akkor igazán sikeres, ha képes egyensúlyban tartani a fejlődési folyamatokat, és ez igaz nemcsak a gazdaság, oktatás vagy közlekedés területére, hanem a gazdaságon belül is fontos ez az egyensúly a hosszú távú növekedés szempontjából. Ezért is van jelentősége, hogy most a szolgáltató szektor bővül – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, hogy a következő időszakban várhatóak további eredmények e téren.

Papp László polgármester és Sass Katalin, a cég egyik tulajdonosa, ügyvezető igazgatója | Fotó: Molnár Péter

Mint mondta, az, hogy a cég az észak-alföldi régióban jelentősen bővítheti tevékenységét, nyilvánvalóan szoros összefüggésben van Kelet-Magyarország erős gazdaságfejlesztési folyamataival. – Az elmúlt időszakban a magyar gazdaság komoly fejlesztési sikerei, az új munkahelyek bejelentése nagy részben fókuszált a kelet- és észak-magyarországi, illetve az észak-alföldi régióra. Örömömre szolgál, hogy a Nexon Debrecenben nyitja meg következő irodai egységét. 19 debreceni vállalat 6 ezer 400 dolgozójáról fog gondoskodni ez az iroda; egy rendkívül felelősségteljes és nagyon profi munkát kell hogy végezzenek. Hiszem és remélem azt, hogy a szolgáltató szektor a városban tovább tud erősödni. Azért is preferáljuk többek közt Debrecen belvárosában az irodaház-fejlesztéseket, hogy belvárosi környezetben – ami a dolgozók számára egy fontos szempont a visszajelzések alapján – megfelelő infrastruktúra álljon rendelkezésre a munkavégzéshez.

Mi igyekszünk a városi életminőséggel, a településfejlesztési folyamatokkal hozzájárulni ahhoz, hogy ne okozzon nehézséget az irodának dolgozókat találni, és bízom benne, hogy Debrecen oktatási rendszere is ki tudja szolgálni megfelelő tudással rendelkező szakemberekkel a tevékenységét

– részletezte.

Ocskay Szilárd, a cég egyik tulajdonosa és ügyvezető igazgatója videóköszöntőjében azt mondta, a jövőben is vezető humánügyviteli szolgáltató kívánnak lenni Magyarországon, ebben jelentős mérföldkő a debreceni központ megnyitása. Sass Katalin tulajdonos, ügyvezető igazgató felidézte, hogy 33 éve három fővel kezdték meg a vállalkozásukat, mára 3 ezer ügyfelük van, hetvenezer munkavállalónak csinálják a bérszámfejtését, a licenceken keresztül mindösszesen egymillió embert érint a tevékenységük.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában