Kapcsolatfelvétel

2021.08.12. 17:00

Először találkoztak a „településtestvérek” Nádudvaron

Az ifjúság viheti tovább a fazekasok által megalapozott jó kapcsolatot.

Forrás: Marján László

A világjárvány miatt eddig még nem tudott találkozni a két település polgármestere, de augusztus 8-án, a négynapos hajdúszoboszlói nyaralásuk végén Nádudvarra is ellátogatott – feleségével és az ottani művelődési ház vezetőjével, Teresa Kaźmierakkal s az ő férjével együtt – Paweł Dąbrowski Urzędow első ember.

Hivatalában fogadta őt Maczik Erika polgármester Réz Szilárd alpolgármester társaságában. Mindkét városvezető első polgármesteri ciklusát tölti, így a megválasztásuk után nem sokkal bekövetkezett pandémiás helyzet miatt nem is tudtak eleddig személyesen találkozni. Most megragadták az alkalmat, s kölcsönös elkötelezettségüket fejtették ki – a több évszázados lengyel–magyar barátság szellemében – a két település meglévő kapcsolatainak kiszélesítésében. A közös kulturális, fazekas hagyományok mentén létrejött testvérvárosi kapcsolat továbbfejlesztését, kiszélesítését tűzték ki célul, elsődlegesen a fiatalok bevonásával.

A közeljövőben kétszer is találkoznak a delegációk, amennyiben a járványügyi korlátozások addig nem szigorodnak. Augusztus végén aratóünnepre mennek a nádudvariak, majd az itteni városnapra érkeznek lengyel barátaink szeptember második hétvégéjén.

Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában