fejlesztés

2021.07.07. 17:07

Vadonatúj közösségi tér és különleges tolófalrendszer is lesz a „Debreceniek házában”

Közbeszerzési eljárást indított a debreceni önkormányzat a Süveg utca 3. szám alatti épület külső és belső felújítására – derül ki a július 6-ai Közbeszerzési Értesítőből.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A projekt három elemből áll, mert az épületben található a Városi Szociális Szolgálat egyik telephelye (a Csapókerti Gondozó Szolgálat Süveg Utcai Idősek Klubja), valamint a Csapókerti Közösségi Ház is, továbbá itt alakítják majd ki a „Debreceniek házát”.

Az első beruházás a Városi Szociális Szolgálat telephelyének belső felújítását jelenti. A részletes leírás szerint a 250 négyzetméter nettó alapterületű intézményben megvalósul a villamossági és épületgépészeti rendszerek teljes körű felújítása, korszerűsítése, emellett építőmesteri munkálatok teszik komfortosabbá a szociális intézményt.

Az akadálymentes vizesblokk kivételével minden belső ajtót el kell bontani és új nyílászárókat beépíteni. Az új beltéri ajtók acéltokot kapnak, és minden ajtó akadálymentesen használható lesz. Az épület valamennyi helyiségében új festés, valamint új falburkolat készül. Az akadálymentes vizesblokkot nem érinti a felújítás. A falakra fehér színű diszperziós falfesték kerül, a fa falburkolatot elbontják. A vizes helyiségekben, valamint a konyha területén található helyiségekben új, fehér fali csempeburkolatot alakítanak ki, a klubhelyiségben a falra körben gumiburkolat kerül 1,2 méter magasságig.

Az épület olyan helyiségeiben, ahol nem megfelelő a burkolat, greslapot helyeznek el. A vizes helyiségekbe csúszásmentes greslap kerül. Egyéb helyeken a meglévő PVC-burkolatot új, nagy kopásállóságú gumiburkolatra kell cserélni.

Rendezik az udvart is: az akadálymentes parkolón kívül megszűnik a belső udvarban a parkolás, arra az utcán lesz lehetőség. A belső udvarban térkővel burkolt területet alakítanak ki, ahol tűzrakóhelyet, ülőalkalmatosságokat helyeznek el.

A Csapókerti Közösségi Ház energetikai korszerűsítése egy 3 szintes intézményre vonatkozik, megújuló energiaforrások kihasználásával. Az épület hűlő felületének, utolsó szint feletti záró födémének hőszigetelése, valamint az épületvillamossági és épületgépészeti rendszereinek korszerűsítése történik meg. 112 darab hőszigetelt nyílászáró beépítése, hőszigetelő rendszer kiépítése, megújuló energiát hasznosítani képes víz-levegő rendszerű hőszivattyús fűtési rendszer kialakítása is a beruházás része.

A „Debreceniek háza” létrehozása esetén a felújítási munkálatok a közösségi funkciókat ellátó helyiségeket érintik. A belső válaszfalak bontásával kialakul az épület első, utcai szárnyában egy egybefüggő közösségi tér, mely a könyvtárfunkció befogadására alkalmas. Megvalósul a padlóburkolatok cseréje, falburkolatok kialakítása, új beltéri nyílászárók beépítése, kialakítanak egy hangszigetelő tolófalrendszert a foglalkoztatók között, mely lehetővé teszi azok egybenyitott módon történő és elszeparált használatát is. Az egész épületre vonatkozóan megvalósul a belső festés, továbbá a közösségi térben lamellás falburkolat készül.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában