fejlesztések Bihartordán

2021.07.29. 19:31

Vadonatúj épületben állíthatnak emléket a Sárréti Népfőiskolának

Az elmúlt hónapokban megújultak Bihartorda középületei, javulnak a közlekedés feltételei.

Serdült Csaba az új közösségi ház előtt | Fotó: Péter Imre

Ezek elsősorban az épületek javítását, energetikai korszerűsítését, akadálymentesítését, valamint az úthálózat felújítását jelentik. A Magyar Falu Program és más pályázati támogatások segítségével útfelújításokat végeznek majd a Rákóczi utca első szakaszán, továbbá játszótéri elemeket, sporteszközöket szereznek be. Mint azt Serdült Csaba polgármester elmondta, rövidesen új kerítés épül a nemrégiben kialakított temetőrészhez, illetve megújul az önkormányzat szolgálati lakása is.

A társadalmi tisztségű polgármester mind több időt tölt falujában a sokasodó feladatai miatt. A 27 fővel működő közmunkaprogram irányítása mellett számos egyéb szervezést is elvégez. Ezek közé tartozik a belvízelvezető rendszer pályázati előkészítése, illetve most kezdték meg az előkészítését a már hagyományos falunapnak, amelynek ezúttal is a Kastélykert ad majd otthont. A polgármester örömmel újságolta, hogy állandóan látogatható a közelmúltban felújított községi könyvtár. Rövidesen beköltözhetnek a polgárőrök és a civil szervezetek a községháza mellett most felújított közösségi házba.

Serdült Csaba az új közösségi ház előtt | Fotó: Péter Imre

Elképzelhetőnek tartja, hogy ebben az épületben emléket tudnak állítani a jövőre 75 éve indult Sárréti Népfőiskolának. 1946 decemberében az ország egyik legjobb népfőiskoláját alapította Bihartordán Szűcs Sándor és dr. Bódis Gábor a falu akkori előjáróival.

Péter Imre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában