korlátozásokra számíthatunk

2021.07.21. 17:45

Tovább újul Debrecen úthálózata

Debrecenben 2021-ben több mint 35 milliárd forintnyi közlekedésfejlesztési beruházás valósul meg.

Fotó: Városháza-archív

Ezen belül például lakossági kezdeményezésre induló útépítés céljára 1,7 milliárd, nagy felületű aszfaltozásra 600 millió, járdajavításra 262 millió forint áll rendelkezésre önkormányzati forrásból.

A városban 2021-ben saját keretből, szintén lakossági kezdeményezésre 26 utcában épül új út, emellett 25 teljes utca vagy azok egy szakasza kap új aszfaltszőnyeget.

Minden városrészben

Ebben az évben a munkák elsőként a Pesti utcán kezdődtek el, majd Debrecen-Bánk városrészben a Fácán, Debrecen-Józsa városrészben pedig a Rózsástelep utcában folytatódtak. Elkészült a Szordasi út egy szakasza, az Alsójózsai utca aszfaltozása az óvodai buszmegállónál, a Nagyerdei körúton egy útszakasz az egyetemi villamosmegállónál, Ondódon a Kádár dűlő egy szakasza, Kismacson a Napraforgó és a Függetlenség utca egy szakasza, valamint befejeződött a Honti utca teljes hosszban történt aszfaltozása is.

Az Egymalom utcában június 23-án kezdődtek a munkálatok. Itt az utca 130 méter hosszú pályaszerkezete és burkolata teljesen megújul. A kivitelező várhatóan még a héten befejezi a munkálatokat. Július 12-én a Gyergyó utcán található körparkoló burkolatának felújítása kezdődött meg mintegy 100 méter hosszan bruttó 15,5 millió forint költséggel, a Tégláskert utcán pedig a Halász utca és Csordás utca közötti, mintegy 70 méteres szakaszé bruttó 9 millió forintból. Ez utóbbi két helyszínen már be is fejeződtek a munkálatok.

A nagy felületű útjavítási munkálatok július 13-tól a Virág és Kinizsi utcákban folytatódtak bruttó 71 millió forintos költséggel. A Virág utcának a Dembinszky és a Székely utcák közötti 280 méteres, a Kinizsi utcának a Székely utca és a vasúti átjáró közötti 350 méteres szakasza újul meg. A munkálatok ezen a helyszínen – az időjárási körülményektől függően – várhatóan két hétig tartanak.

Július 19-től a Lorántffy utcában a 2018-ban felújított szakasz végétől (Lorántffy utca 20.) a Kígyó utcáig, mintegy 200 méteres hosszon újul meg az utca bruttó 32 millió forint értékben, valamint bruttó 8 millió forint ráfordítással az utca mindkét oldalán felújítják az elhasználódott járdákat is. A kivitelezés időigénye itt várhatóan 3-4 hét.

Az egyes helyszíneken az érintett útszakaszokon a munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra lehet számítani, ezért a városháza kéri az arra közlekedőket, hogy ne megszokásból, hanem a kihelyezett közúti jelzéseknek megfelelően közlekedjenek!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában