Folytatódik a munka

2021.07.08. 16:20

Tovább bővítik a 33-as főutat, több mint két kilométernyi szakaszt négysávosítanak

20210514 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Vasúti fejlesztések a 33-as főút mentén.

Fotó: illusztráció / Napló-archív

Elindította a közbeszerzési eljárást a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a 33-as főút 2x2 sávra bővítésének második ütemére

– derül ki a július 8-ai Közbeszerzési Értesítőből. A beruházás a debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet kialakításával összefüggő közúti fejlesztésekhez kapcsolódik, az M35-ös autópálya és az ipari fejlesztési terület között.

A részletes leírás szerint a 33-as főút Észak-Nyugati Gazdasági Övezet és az M35-ös autópálya közötti (2,2 kilométer) szakasza meglévő 2x1 sávos részének kapacitásbővítését kell elvégezni 2x2 sávosra, a forgalom folyamatos fenntartása mellett. A főút részeként egy 2x2 sávos közúti híd is épül a 108-as vasútvonal felett, továbbá egy 2x1 sávos direkt ág átvezetés szintén a 108-as vasútvonal felett, valamint 4 csomóponti ág, új jelzőlámpás csomópontok, párhuzamos gyalog-kerékpárutak és mezőgazdasági földutak létesülnek.

Az ajánlatokat augusztus 5-ig várják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában