Tervbe van

2021.07.28. 12:45

Több nyilvános vécé is lesz Debrecenben

A Napló olvasója arról is érdeklődött, hogy hol parkolhat rokkantigazolvány birtokában.

Forrás: Vass Attila

A Petőfi tér felújítása részeként tervbe vették nyilvános wc-k építését? – kérdezte a Napló egyik olvasója, aki elmondta azt is, hogy a cívisváros más helyeiről is hiányolja a nyilvános wc-ket.

Négy plusz kettő

Felvetése kapcsán a debreceni polgármesteri hivataltól megtudtuk: a tervek szerint létesül akadálymentes, automata illemhely a Petőfi téren egy vendéglátó pavilonhoz kapcsolódóan. Jelenleg az önkormányzat által üzemeltetett és működő köztéri illemhely a Kossuth téren, a Békás-tavi játszótéren és a Csapó utcán vehető igénybe, valamint az Ötholdas Pagony játszótér területén található szaniterkonténer-illemhely.

Amint a Petőfi téri akadálymentes illemhelyet is átadják, úgy ötre nő a nyilvános toalettek száma Debrecenben – jelezte az önkormányzat.

A jövőben várhatóan további illemhelyet alakítanak ki a Belvárosban, a Kossuth tér környezetében. E beruházás részleteinek kidolgozása folyamatban van.

Közterületen bárhol

Az olvasó azt is panaszolta, hogy a kerekestelepi fürdő mellett nem tud parkolni az országos rokkant-parkolókártyájával, mivel valaki mindig áll az ottani egyetlen ilyen helyen. Szerinte a piac környékén is hasonló a helyzet, ott sem tud beállni a rokkantparkolóba.

Ezt továbbítva, a Napló azt is megkérdezte: lehet parkolni, megállni bárhol ilyen igazolvány birtokában? Válaszában a városháza hangsúlyozta: a mozgásában korlátozott személy és a mozgásában korlátozott személyt szállító jármű vezetője parkolhat a közterületi, térítés nélkül és térítés ellenében igénybe vehető parkolóhelyeken is.

A jogosultak a közterületi, térítés ellenében igénybe vehető parkolóhelyeket díjmentesen használhatják. Az igazolvány azonban kizárólag közterületen parkoláskor használható. Zárt téri parkolókban, mélygarázsokban, parkolóházakban és magánparkolókban az igazolvány nem jogosít parkolásra.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában