új turnusok

2021.07.21. 11:43

Nem lankad a kereslet a gyermektáborok iránt Hajdú-Biharban sem

Nincs visszaesés, csaknem félezer szülő keres és foglal tábort naponta jelenleg is.

Élményt kívánnak nyújtani a gyermekeknek | Fotó: MW-archív

Fotó: Lang Róbert

Egy hónap már eltelt az idei vakációból, de a táborkeresletről azt látni országos szinten, mintha most kezdődne csak a nyári szünet. Naponta több száz szülő keres vakációs lehetőséget és élménydús gyermekfelügyeletet a nyár hátralévő részére – közölte lapunkkal Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője. Megkeresésünkre elmondta, a folyamatos érdeklődés Hajdú-Bihar megyében is jelen van, mind a megyében élők, mind azon családok részéről, akik a környéken megszervezett táborokba tervezik küldeni gyermeküket. – A nem lankadó kereslet okai, hogy sokaknak kevés szabadsága maradt a pandémia következtében, és a gyerkőcök idei felügyeletét valahogy meg kell oldani. Továbbá a foglalások magas szintjét az is indokolja, hogy akik a vakáció kezdetén még tartottak attól, hogy táboroztassák gyermeküket, mostanra látják, hogy nincs kockázat, és szeretnének csemetéiknek élményt nyújtani – fogalmazott.

Élményt kívánnak nyújtani a gyermekeknek | Fotó: MW-archív

Új turnusokat nyitottak

– Általánosságban azt mondhatjuk: a nyári szünet kezdete után visszaesik az érdeklődés, kialakul a nyári rend a családoknál, csak last minute foglalásokkal számolunk. Minket is meglepett, hogy idén ez közel sem így alakul, nincs visszaesés, csaknem fél­ezer szülő keres és foglal tábort naponta jelenleg is. Több táborszervező új turnusokat nyitott meg a hatalmas érdeklődés miatt – fűzte hozzá.

Arra a kérdésünkre, hogy az elmúlt hetekben tapasztaltak-e megbetegedéseket, így válaszolt: – Nincs tudomásunk arról, hogy bárki is megfertőződött volna, viszont a táborokra vonatkozó és érvényben lévő szabályok alapján a helyszínen kötelező lennie egy elkülönítő helyiségnek. Ha valaki megbetegszik, el kell különíteni. Az érintett gyermek mellé személyzetet kell rendelni, akinek részére a táborszervező kötelessége védőfelszerelést biztosítani – hangsúlyozta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában