Egészség, fittség a lakóhelyen

2021.07.01. 08:13

Különböző mozgásformákat, sportokat próbálhattak ki a ladányiak

A Sárrét menti város volt a Magyar Rendészeti Sportszövetség „Mozgásban az erő” prevenciós célú szabadidősport-programsorozatának legutóbbi állomása. A Gellért Sándor Sportcentrumban egész napos eseményen vehettek részt a mozogni vágyók vasárnap.

A rendezvényen a város polgármestere, Tóth Lajos kiemelte: – Nagy örömmel adtunk helyet ennek a prevenciós célú sport- és egészségrendezvénynek az elmúlt időszak nehézségei után. Meggyőződésem, hogy a szellemi és a testi egészség fontos része a rendszeres mozgás. Nagyon fontos, hogy aktívak legyünk, hiszen ez az egészségmegőrzés része. A sport közösséget formál, ha a lakosság egészségesebb, az a város fejlődésének és teljesítményének is jót tesz.

Molnár Péter rendőr őrnagy, a Mozgásban az erő alprojektvezetője hangsúlyozta: – A célunk, hogy a hosszú bezárkózás után megmozgassuk a lakosságot egy egészségesebb életforma irányába. A különböző programokra bárki beállhat, bárki kipróbálhat minden egyes mozgásformát. Küldetésünk, hogy minél többen elsajátítsák ezeket a sportágakat, és mivel helyi sportszervezetek tartják az edzéseket, így a rendezvényt követően életvitelszerűen tudják űzni ezeket. Rendészeti sportszövetségként meg tudjuk mutatni a rend­őrségnek azt az oldalát is, amit az emberek közül csak kevesen látnak.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában