Embert próbáló munka

2021.07.13. 17:00

Kirándulás a hála jeléül

Eredményes volt a vírus elleni védekezés, megóvták az idősotthont a fertőzéstől Nyíracsádon.

Forrás: Községháza

A település önkormányzata nevében dr. Nagy János polgármester egynapos kirándulásra hívta meg a helyi idősek otthona dolgozóit. – A kirándulás tulajdonképpen jelképes ajándék volt. Ezzel szerettük volna kifejezni valamennyiünk köszönetét és háláját azért a megfeszített, sokszor emberpróbáló munkáért, amit az idősek otthonának dolgozói tanúsítottak a pandémia ideje alatt. Tették mindezt olyan odafigyeléssel és eredménnyel, hogy sikerült megóvni az intézményt a vírusfertőzéstől. A gondozókkal a Tokaj-Tarcal-Bodrogkeresztúr-Tállya útvonalat jártuk végig, s néztük meg a nevezetességeket – nyilatkozott a Naplónak dr. Nagy János polgármester.

Fotó: Községháza

Mászlainé Erdei Éva intézményvezetőtől megtudtuk, hogy a tarcali Krisztus-szobornál még mécsest is gyújtottak, amivel hálájukat fejezték ki a vírussal szembeni küzdelem sikeréért. Bár egyetlen napos volt a kirándulás, mégis nagy előkészületet igényelt, hisz az idősek nem maradhattak egyedül. Nappalra szakképzett ápolót hívtak segítségül, a kirándulás előtti és utáni éjszakai műszakot pedig egy-egy gondozó vállalta be. Azt mondták, így egy kicsit fárasztóbb volt kettejük számára a nap, de semmi pénzért nem hagyták volna ki a nagyszerű hangulatú közös együttlétet.

Kedves Zilahi Enikő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában