Ünnepség

2021.07.09. 13:51

Kinevezéseket adtak át a Debreceni Egyetemen

Eredményes tanévet zárt a természettudományi és technológiai kar.

Forrás: unideb.hu

Intézetigazgatói és tanszékvezetői, valamint egyetemi docensi kinevezéseket vettek át a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának oktatói és kutatói a kar július 9-i rendezvényén. A Karácsony Sándor teremben tartott ünnepségen adták át a kari kitüntetéseket is – tudatta a hirek.unideb.hu.

– Egy nagyon nehéz tanéven vagyunk túl, hiszen a koronavírus-járvány próbára tett mindannyiunkat, oktatókat és hallgatókat ugyanúgy, mint kar vezetését. Azt gondolom, sikerrel vettük az akadályokat, az oktatóink tavaly novemberben hatalmas munkával és sok tanulással gyorsan átálltak a távolléti oktatásra, a hallgatók pedig rugalmasan alkalmazkodtak az új körülményekhez, együttműködésükkel segítették a rendkívüli helyzet kezelését – hangsúlyozta a pénteki ünnepségen mondott köszöntőjében Kun Ferenc dékán.

A kari vezető kiemelte, hogy a nehézségek ellenére eredményesen zárult a tanév, szinte minden szakon sikerült a személyes megjelenést igénylő laboratóriumi foglalkozásokat is teljesíteni.

A hallgatók jól szerepeltek a vizsgákon, amit az is alátámaszt, hogy soha korábban nem jelentkeztek annyian záróvizsgára a természettudományi és technológiai karon, mint az idei tavaszi félévben. Kun Ferenc professzor köszöntötte a docensi kinevezést átvevőket, mint fogalmazott a docensi kinevezéssel új lehetőségek nyílnak meg, ugyanakkor vezető oktatóként jelentősen megnő a rajtunk lévő felelősség is, hiszen a kar intézeteinek sikere jelentős részben a vezető oktatók vállán nyugszik.

A természettudományi és technológiai kar 20 szervezeti egységvezetőjének járt le a megbízatása, június 30-án. Az ünnepélyes eseményen vették át megbízásukat az új intézetigazgatók és tanszékvezetők. Több olyan szervezeti egység is volt, ahol a leköszönő vezető egyben befejezi vezetői tevékenységét.

Kun Ferenc nekik külön megköszönte a sok éves, áldozatos munkájukat, amellyel tanszékük, intézetük, és a kar egészének fejlődését segítették.

Emellett átadta a kar hagyományos év végi elismeréseit is. A TTK Díját ebben az évben Borbélyné Bacsó Viktória, a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikumának tanára és Uherkovich Zoltán, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának tanára kapta. A TTK Kiváló Dolgozója kitüntetést Vári Judit vegyésztechnikus, a Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék munkatársa vehette át.

A TTK Dékánjának Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült Fazekas István adjunktus, a Tájvédelmi és Környezetföldrajzi Tanszék munkatársa és Szilágyiné Czimre Klára adjunktus, a Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék munkatársa. A TTK Kiváló Fiatal Oktatója kitüntetést kapta Antal László adjunktus, a Hidrobiológiai Tanszék munkatársa és Nagy Ábris adjunktus, a Geometriai tanszék munkatársa.

Docensi kinevezést vett át:

Antal László – Hidrobiológiai Tanszék

Illyésné Czifrák Katalin – Alkalmazott Kémiai Tanszék

Benkó Zsolt – Ásvány és Földtani Tanszék

Csarnovics István – Kísérleti Fizikai Tanszék

Intézetigazgatói kinevezést vett át:

Szabó Szilárd – Földtudományi Intézet

Várnagy Katalin – Kémiai Intézet

Vincze Csaba – Matematikai Intézet

Tanszékvezetői kinevezést vett át:

Barta Zoltán – Evolúciós Állattani és Humánbiológiai Tanszék

Vasas Gábor – Növénytani Tanszék

Magura Tibor – Ökológiai Tanszék

Pócsi István – Molekuláris Biotechnológiai és Mikrobiológiai Tanszék

Zilizi Gyula – Kísérleti Fizikai Tanszék

Erdélyi Zoltán – Szilárdtest Fizikai Tanszék

Kéki Sándor – Alkalmazott Kémiai Tanszék

Benkó Zsolt – Ásvány és Földtani Tanszék

Szegedi Sándor – Meteorológiai Tanszék

Szabó György – Tájvédelmi és Környezetföldrajzi Tanszék

Kozma Gábor – Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék

Szabó Szilárd – Természetföldrajz és Geoinformatikai Tanszék

Bérczes Attila – Algebra és Számelmélet Tanszék

Dékáni köszönő levelet vett át:

Szabó István intézetigazgató – Fizikai Intézet

Hajdu Lajos intézetigazgató – Matematikai Intézet

Rózsa Péter tanszékvezető – Ásvány. és Földtani Tanszék

Nagy Sándor Alex dékáni tanácsadó

Akik nem tudtak részt venni az ünnepségen, azok később vehetik át kinevezésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában