évgyűrűk

2021.07.15. 18:20

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötték Kovács Imrénét Debrecenben

A család és a kertészkedés a hosszú élet titka – vallja Ica néni.

Fotó: Kiss Annamarie

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötte Kovács Imrénét Papp Viktor önkormányzati képviselő, valamint Tóth-Vanka Judit, a debreceni polgármesteri hivatal szociális munkatársa, ők emléklappal és virágcsokorral kedveskedtek neki. A csütörtöki eseményen a család mellett a Hajdú-Bihari Napló is felköszöntötte az ünnepeltet. Ica néni Derecskén született, és huszonegy éves koráig itt is élt, aztán Debrecenbe költözött. Férjével itt alapítottak családot, ő azóta is a városban él, jelenleg a lányával a Gépész utcában. Megtudtuk, Ica néni évtizedekig dolgozott laborasszisztensként, még nyugdíjazását követően is.

Közös erdei séták

– Négy unokám és hat dédunokám van. Az egész családdal kiváló és szoros kapcsolatot ápolok – mondta. Aktív életet él, imádja a kertészkedést, szívesen tevékenykedik az udvaron is mindennap, s ottjártunkkor megmutatta nekünk a virágait is.

Korábban a hosszú séták és az unokákkal, dédunokákkal való aktív kikapcsolódás is a mindennapjai része volt. Gyakran sétáltak közösen a Nagyerdőn, valamint a belvárosba. A családtagok elmondták nekünk, nagyon fontos szerepet tölt be az életükben az Ica néni, gyakran mennek hozzá látogatóba, ekkor nagyokat beszélgetnek.

Fotó: Kiss Annamarie

Virágok gondozása

A hosszú élet szerinte több dolognak is köszönhető. – A szerető család, a kertben a virágok gondozása és az aktív pihenés tart a mai napig frissen – válaszolta kérdésünkre. Büszkén mesélte nekünk a fentieket az életéről, és annak történéseiről. Reméljük, a jövőben is köszönthetjük majd a szülinapost!

Polgári Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában