Az udvaron medencéznek

2021.07.18. 11:14

A szülők gondoskodnak róla, hogy falun se unatkozzanak a gyerekek a szünetben

Az udvarban felállított medence kellemes szórakozást tesz lehetővé az egész családnak | Fotó: Vmirjáncki József

Egy régebbi riportban egy Körösszegapáti­ban lakó ember azt mondta, hogy nekik nincs lehetőségük távoli vidékre utazniuk, az életmódjuk nem teszi ezt lehetővé. Ezért lakókörnyezetüket úgy alakítják ki, hogy az év minden időszakában jól érezzék ott magukat. Nem mindig az anyagiak akadályozzák meg abban őket, hogy több napra távol maradjanak a lakóhelyüktől, hanem a termesztett növények és a tenyésztett állatok miatt nem lehetséges ez. Ők ilyen életet élnek.

Az udvarban felállított medence kellemes szórakozást tesz lehetővé az egész családnak | Fotó: Vmirjáncki József

Így van ezzel Körösszakálban Vásárhelyi Anna és családja is, ezért aztán igyekeznek olyan környezetet kialakítani maguk körül, mely szórakozási lehetőségeket is nyújt a számukra, főleg a gyermekeiknek. Nem szeretnék azt, ha a gyermekeik azt mondanák most vagy később, hogy a szülők, nagyszülők mellett a falun a nyári szünetekben unatkoztak.

Így alakították ki részükre a füves területet, mely a szabad mozgás színtere, a labdázásra jó lehetőséget biztosít. A növényekkel benőtt terület egy részén évekkel ezelőtt medencét állítottak fel, melyet elsősorban a gyerekek hasznának – igaz, a fotó készítéskor a mama is megmártózott a hűs vizében. A szülők és nagyszülők egyedül arra vigyáznak, hogy ne történjen a medence használatakor a gyermekek vidám szórakozása közben semmi baj. Így mindenki nyugodt, mert a füves területen a gyerekek odahaza, biztonságos környezetben szórakozhatnak, a medencében pedig pancsolhatnak a barátaikkal.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában