egyeztetik a részleteket

2021.07.17. 16:49

A DSZC képzi a gondnokokat

20210709 Debrecen Hét hónap kihagyást után közgyűlést tartott a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a Megyeházán. A határozatképes megyei közgyűlés ez alkalommal tizenegy napirendi pontról döntött A képen: Pajna Zoltán elnök - Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló HBN

Fotó: Napló-archív

A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén többek között döntöttek a képviselők a Szervezeti és működési szabályzat módosításáról is. Erre azért volt szükség, mert bővült a megyei önkormányzat alaptevékenységeinek köre egy jogszabály-módosítás miatt, mely szerint ettől az évtől a falugondnoki, illetve tanyagondnoki képzés szervezését a szolgáltatási hely szerint illetékes megyei önkormányzat látja el, az emberi erőforrások minisztere által jóváhagyott képzési program alapján.

Az előterjesztésben olvasható, a megyei önkormányzatnak a képzőhely kiválasztásakor a szakmaiság garanciája mellett fő szempont volt olyan szervezet bevonása a képzésbe, mely garantálja a falu- és tanyagondnoki képzés költséghatékony, a települési önkormányzatok költségvetését kímélő megszervezését. Az egyeztetések után a Debreceni Szakképzési Centrumot választották ki képző szervként, a képzési megállapodás részletszabályai még egyeztetés alatt állnak, így a végleges változatot még nem terjeszthették a közgyűlés elé. A közgyűlés felhatalmazta Pajna Zoltán elnököt a megállapodás aláírására.

KD

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában