sajtótájékoztató

2021.06.09. 18:21

Túltámogatott „elitiskoláról” beszélt ma a DK Debrecenben

Fotó: Matey István

Sajtótájékoztatón számolt be Varga Zoltán a DK országgyűlési képviselője és Vaszkó Imre, a párt Hajdú-Bihar megye 2-es választókerületének képviselőjelöltje szerdán arról az adatigénylésről, amelyben a pandémia által sújtott vállalkozások önkormányzati támogatásáról érdeklődtek. Varga szégyenteljesnek és felháborítónak nevezte a polgármester válaszát amiből szerinte kiderült: abból a 91 és félmilliós összegből, amelyet támogatásra fordítottak, közel 35%-ot, mintegy 32 milliót a sokak adójából építtetett fideszes elitiskola kapta, amiben a városvezető családja is vastagon érdekelt. Vaszkó Imre emellett hosszasan sorolta, hogy melyek azok a vállalkozások, amelyek a vírushelyzet által megsínylették ezt az időszakot és amelyeknek nagyobb szükségük lett volna az önkormányzati támogatásra.

A DK tevékenységének mélypontja

A városháza közleményben reagált a párt állításaira. Mint írták, valótlan a DK kijelentése, hogy a támogatások egyharmadát a Debreceni Nemzetközi Iskola kapta volna. Varga Zoltán, Gyurcsány helytartója a debreceni oktatási rendszert támadva ismét bizonyítékát adta, hogy nem a városért, hanem ellene dolgozik. Debrecen az elmúlt évben a saját intézményein túl is biztosított bérletidíj-kedvezményt a helyi vállalkozásoknak. A pandémia sújtotta kis- és középvállalkozások, köztük éttermek és kávézók részére is nyújtottak támogatást. A város ezen vállalkozások helyi iparűzési adóját a felére csökkentette, továbbá meghosszabbította a helyi adók befizetésének határidejét, emellett 50 százalékos kedvezményt adott a közterület-foglalási díjakból.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában