Párthírek

2021.06.04. 16:28

Több pénzt kértek Debrecennek

Fotó: Molnár Péter

Másfél hét múlva szavaz az Országgyűlés a 2022-es költségvetésről, ami azonban nem az újraindítás, hanem a jövő felélésének büdzséje lesz – jelentette ki Keresztes László Lóránt, az LMP parlamenti frakcióvezetője pénteken Debrecenben, a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján. Szerinte a Fidesz választási költségvetést készített, és a saját hatalomtechnikai szempontjai szerint költi el a forrásokat, figyelmen kívül hagyva azt, hogy a járvány milyen súlyos társadalmi és gazdasági krízist okozott. Kiemelte, hogy az LMP kétszáz módosító javaslatot nyújtott be, többek közt a mikro- és kisvállalkozók megsegítése, vagy az álláskeresési járadék meghosszabbítása érdekében, a Fidesz-KDNP képviselői azonban minden ellenzéki módosító indítványra nemet mondtak.

Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megye 2. sz. választókerületi jelöltje arról beszélt, hogy egyelőre nem látják biztosítottnak a Civaqua porjekthez szükséges forrást, ezért módosító indítvánnyal a központi költségvetésből 50 milliárd forintot szerettek volna elkülöníttetni rá. A kertségek fejlesztésére keveslik a Debrecen által elköltendő pénzt, erre a célra is kértek forrást, ahogyan a meglévő hulladékszállítási rendszer fejlesztésére is; a kormánypárti többség azonban mindezt elutasította.

Reagált a Fidesz Debreceni Szervezete

Az LMP Gyurcsány Ferenccel és csapatával szövetkezve elvenné az emberektől a normális élethez való jogot. A parlamentben és Debrecenben sem szavazzák meg, nem támogatják a legfontosabb intézkedéseket – olvasható a Fidesz közleményében.

A csak nevében zöldpárt megyei elnöke hazudik a Civaqua-programról. Erre a programra van elég pénz, időben elkészül. Az LMP megyei elnöke debreceni külső bizottsági tagként tehetett volna építő javaslatokat, de esze ágában sem volt. Érdemi munka helyett inkább azon fáradozik, hogy megnyerje a heti nagyotmondási versenyt.

Debrecen számára kiemelten fontos a kertségek fejlesztése és rendben tartása. Csak az idei évben több mint hatmilliárd forintnyi összeget tud ráfordítani a város. Ha a baloldalon múlna, egyáltalán nem jutna a kertségekben élők mindennapjait megkönnyítő beruházásokra – hangsúlyozta a kormánypárt debreceni szervezete.

Borítókép: Jármi Péter (balról) és Keresztes László Lóránt a pénteki sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában