versenyt is indítanak

2021.06.24. 19:31

Színpompás virágharmónia a szoboszlói parkokban

Mire megérkezett a nyári meleg, a városgazdálkodási zrt. dolgozói elültették a közparkokba a virágokat.

Ildikó, Anita és a két Tünde már a Szent István parkban is elültették a növényeket | Fotó: Tibai Irma

A legkülönfélébb egynyári növényeket rakták be a virágágyásokba a főtértől a fürdőövezetig, miután a tulipánhagymákat, s más évelőket kiszedték. A kiültetés eredményeként 25-27 ezer tő virág díszlik, gondosan megtervezve a színeik és nagyságuk összhangját, s azt, hogy a fénybe a naptűrők, az árnyékos helyre az ezt szeretők kerüljenek.

– A főutcán például néhány nagyon árnyékos ágyásba 18 olyan évelőt ültettünk, amelyek virágoznak, de zöldjükkel is díszítenek – mondta Nyéki István, a városgazda vezérigazgatója.

Ildikó, Anita és a két Tünde már a Szent István parkban is elültették a növényeket | Fotó: Tibai Irma

A Kálvin téren már májusban virágzott a jukka. A művelődési központ melletti téren kisebb virágágyások vannak, ott a nagy, gondozott fűfelület a fő látványosság. A csónakázótó melletti nyitott sétányon szintén beültették egynyáriakkal a virágládákat. A főtéren, a mozicsarnokban és a Mátyás király sétány villanyoszlopain 750 tő muskátli ékesíti a közterületeket. A strandfürdő előtt két éve átadott park növényzetének zöme állandó, mostanra igen mutatós a terület. A Harangház felőli nagy virágágyásban most részint évelők vannak, részint egynyáriakat telepítettek. A társaság az önkormányzattal megkötött éves szerződések szerint gondozza az azokban meghatározott zöldfelületeket. Ennek része a fűnyírás is, amit a tavaszi esős idők okán már többször elvégeztek.

Tibai Irma

Verseny a virágos Szoboszlóért

A fürdővárosban nagyon sok a zöld és a virágos felület. Köszönhető ez az önkormányzat és cégei mellett a magánvállalkozásoknak és a lakosságnak egyaránt. Hozzájárul mindehhez az a több évtizedes múltú, 1989 óta töretlen virágosítási pályázat, amelyben a Hajdúszoboszlói Városszépítő Egyesület az önkormányzat és a városgazda támogatásával elismeri a zsűrizett kerteket, udvarokat, erkélyeket. A versenyben nemcsak a virágosítás hangsúlyos, hanem az is, hogy tisztán, rendezetten tartsák az adott területet.

A Virágos Szoboszlóért versenybe az idén is várják a jelentkezőket. A zsűri három kategóriában hirdet eredményt: a legszebb kert magánszemélyeknek, illetve ugyanez társasházak, intézmények, üdülők, gazdálkodó szervezetek esetén, és elismerik a legszebb erkély gondozóját is. Nevezni július 10-ig lehet az egyesület e-mailes elérhetőségén, a polgármesteri hivatal infópontján, vagy postai úton. A díjkiosztót a városnapi ünnepségekhez kapcsolódva szeptember 3-án tartják. A díjak, oklevelek között többen átvehetik, majd kihelyezhetik a Tiszta udvar, rendes ház feliratú táblát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában