Kertségi Fejlesztési Program

2021.06.09. 12:23

Megkezdődött a földutak stabilizálása és karbantartása

A kül-és belterületeken is zajlanak majd munkálatok a szükséges utcákban.

Több mint 120 kilométernyi útfelület karbantartását, illetve felújítását kezdte meg az önkormányzat városszerte

– számolt be a hírről sajtótájékoztatón Pósán László országgyűlési, valamint Türk László önkormányzati képviselő.

Türk László önkormányzati képviselő (balról) és Pósán László országgyűlési képviselő | Fotó: Kiss Annamarie
Pósán László országgyűlési képviselő | Fotó: Kiss Annamarie

Kedvező időjárás

A beruházás a Kertségi Fejlesztési Program részeként városszerte csaknem 80 millió forintba kerül majd

– emelte ki Pósán László a szerdai sajtóeseményen, hozzátéve, a jó idő érkeztével végre elkezdődhettek a szükséges munkálatok. – Azokon a területeken, ahol nincsen szilárd útburkolat, és a földutakat kell karbantartani, a csapadékos, gyakori esőkkel járó időszak nem kedvez. A száraz idő eljövetelével újra lehet egyengetni, tömöríteni a talajt. Debrecen kül-és belterületein 42 utcán földgyalulást, 56 utcában felülterítést, míg öt másik utcában útstabilizálást fogunk végrehajtani. Ezek természetesen átmeneti megoldások, az aszfalt – időszakonkénti felújítással – állandóbb. Mintegy 120 kilométernyi útfelületet fogunk karbantartani, felújítani, amely Debrecen úthálózatának egyötöde – hangsúlyozta a képviselő.

Türk László önkormányzati képviselő | Fotó: Kiss Annamarie

Visszatérő probléma

A Felsőpércsi útból nyíló Gyopár utca is a beruházás részét képezi. Türk László a helyszínen örömét fejezte ki a munkálatokkal kapcsolatban. – Minden évben visszatérő probléma, hogy ezeken az utakon gondok keletkeznek. A pandémia idején kevésbé tudtunk találkozni az itt élő emberekkel, online formában azonban erről a részről is sok lakossági jelzés érkezett. Arról számolhatunk most be, hogy megkezdődtek a lokális javítások. A gyűjtőút már szilárd útburkolatot kapott, a mellékutakon pedig szintén szükséges a karbantartás, újítás – összegezte.

PSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában