fotókkal

2021.06.23. 14:00

Japán díszcseresznyefákat ültettek el Debrecenben

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni Képző Központ melletti füves terület ligetesítésére irányult az akció, melynek keretében közel 70 japán díszcseresznyefát ültettek el diákok az önkormányzattal és az egyik debreceni gyógyszergyártó cég közreműködésével csütörtökön. Az eddigi javaslatok alapján az Alma mater liget nevet veheti fel a terület. Papp László polgármester köszöntőjében emlékeztetett, Debrecen óriási természeti értékkel rendelkezik, a város közigazgatási területéből több mint 15 ezer hektárnyi erődített terület. Kiemelte, a diákok kezdeményezése jól illeszkedik a két évvel ezelőtt indított Ültessünk 10 ezer fát Debrecenben programhoz, mint mondta, eddig 3 ezer 400 facsemetét ültettek el a város különböző területein, részben az önkormányzat finanszírozásában, részben pedig különböző felajánlásoknak köszönhetően.

Pósán László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a környezetünk érdekében nem hisztizni kell, hanem cselekedni. – Ha összehasonlítjuk Magyarország két nagyvárosát, Budapestet és Debrecent, akkor látjuk, mekkora különbség van a kettő között. Budapesten természetvédelmi területen fát vágtak ki, a Clark Ádám téri nagy virágágyást leaszfaltozták, mindezt úgy, hogy ott kihirdették a klímavészhelyzetet. Debrecenben soha nem hirdettünk klímavészhelyzetet, ellenben rengeteg fát már eddig is elültettünk – hangsúlyozta. Mile Attila, a gyógyszergyártó cég debreceni biotechnológiai telephelyvezetője arról beszélt, a 2021-ben 120 éves fennállását ünneplő vállalat életében ez az esemény része annak a hosszú távú kezdeményezésnek, melynek célja, hogy aktívan hozzájáruljanak a környezetünk fenntartásához és a zöld terület növeléséhez.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában