Hatalmas siker!

2021.06.03. 11:17

Három országos versenyt is nyertek a debreceni diákok

Az egyetem gyakorló gimnáziumának és általános iskolájának tanulói kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Forrás: unideb.hu

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának diákjai három országos versenyen értek el első helyezést. A gimnázium tanulói egy gazdasági, irodalmi, valamint egy néprajzi vetélkedőn is a legjobbnak bizonyultak – írja a hirek.unideb.hu. Az iskola tanulói minden évben aktív résztvevői az országos diákversenyeknek.

A május végén kihirdetett eredmények alapján az idei tanévben kiemelkedően szerepeltek a megmérettetéseken.

A Lakiteleki Népfőiskola kezdeményezte és a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet támogatta hungarikumismereti vetélkedőn nem először indultak a Debreceni Egyetem közintézményének diákjai. A több fordulós, országos verseny döntőjében a csapatok feladata egy hungarikum bemutatása volt, valamint ajánlást kellett készíteniük egy új érték felvételére az értéktárba.

– A gimnáziumunk tanulóinak prezentációja a Hortobágyról szólt, valamint Hajós Alfréd életművét ajánlották a nemzeti értékek közé. Nagy hatással volt rájuk, hogy „nem csak” olimpiai bajnok úszó, hanem a nemzeti válogatottban szereplő futballista és emellett az Arany Bikát tervező mérnök is volt – mondta Kormos Attila, a csapat felkészítő tanára. A csapat tagjai: Pető Boróka, Kótai Kitti, Tovtin Anasztázia, Kormos Attila.

A Kossuth Gyakorló diákjai nyerték a Privátbankár.hu Kft. és a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány által támogatott Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! nevű országos diákversenyt is. A megmérettetésre mintegy 840 diák jelentkezett. Az országos döntőben két fordulót követően 20 csapat közül bizonyult a legjobbnak az Adóászok elnevezésű csapat.

Fotó: unideb.hu

– A fináléban egyebek mellett a passzív jövedelemmel, a személyi jövedelemadóval, annak felhasználásával, a koronavírus-járvány lakáspiacra, befektetésekre gyakorolt hatásaival, valamint a biztosításokkal kapcsolatos feladatokat kellett megoldanunk.

„Az iskolában elsősorban földrajz és történelem órán foglalkozunk gazdasági témákkal, azonban valamennyien ezen a területen képzeljük el a jövőnket.”

A felkészülés alatt és a versenyen olyan szakmai ismeretekre tettünk szert, amelyeket hosszútávon is tudunk kamatoztatni – fogalmaztak a csapat tagjai: Nagy Léna Vanda, Nagy Szonja, Nagy Kamilla Réka, Tóth Péter Marcell.

Molnár Boróka a Szegedi Tudományegyetem és gyakorló intézményének irodalmi versenyén érdemelte ki az első helyet. A dráma poétikai háromfordulós megmérettetésen a diákok egy pályaművet készítettek, amelyet egy szakmai bizottság előtt védtek meg. A zsűri elnöke Szilasi László író volt. A Kossuth Gyakorló diákjának – aki szépírónak készül – felkészülését Szakály Árpád segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában