Patronálás

2021.06.24. 14:06

Folytatódik a Debreceni Egyetem mentorprogramja

Külön program segíti majd a pártfogókat a felkészítésben.

Forrás: unideb.hu

A következő tanévben is folytatódik a fogyatékossággal élő, a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű hallgatók beilleszkedését segítő mentorprogram a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ szervezésében. A mentorok felkészítésére külön programot dolgozott ki a DEMEK – tudatta a hirek.unideb.hu.

A Mentor Hálózat legfontosabb célja a Debreceni Egyetemen tanuló hátrányos helyzetű, roma és fogyatékossággal élő – mozgásban-, látásban-, hallásban korlátozott – fiatalok komplex támogatása annak érdekében, hogy minél nagyobb esélyük legyen a beilleszkedésre az egyetemi-kollégiumi környezetbe, tanulmányaik folytatására, a diploma megszerzésére. Ennek érdekében a mentorált elsőéves hallgatókat egy személyes segítő támogatja felsőoktatási tanulmányaik ideje alatt.

– A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, akinek legfontosabb feladata, hogy segítse a hallgatót az egyetemi életben. A mentori munka egyfajta kortárs segítés, amelynek sikerét a személyes jelenlét nyújtja – mondta Juhász Béla Szilárd, a DEMEK munkatársa, aki az „Iránytű” program keretében tréner-képzőként segíti a leendő mentorokat a felkészítésben.

A mentorprogramban résztvevő diákok számára szociális kompetencián alapuló, önismeret, személyiségfejlesztés, szociális- és adaptációs kompetenciafejlesztés, kommunikáció, stressz-és konfliktuskezelés, érzékenyítés területeket érintő programot dolgozott ki a DEMEK. A tréninget a tanév megkezdése előtt végzik majd el a leendő segítők, akik a beilleszkedésen túl a tanulásban, a közösségi életben, összességében a „Campus-létben„ segítik majd rászoruló diáktársaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában