jegyzet

2021.06.25. 07:35

A pandémia margójára

Péter Szabolcs

Számtalan cikk jelent már meg a világjárvány negatív, a szervezetünkre, munkánkra tett hatásairól, az otthoni munkavégzésben rekedt emberek hétköznapjairól. Álljon hát itt ez a jegyzet egy nemvárt, örvendetes hatás következményeként! Amíg a lakás nappalijában gubbasztva, a laptop előtt pötyögtek, vagy az ebédlőasztalnál igazgatták öltönyfelső-mackónadrág szettjüket a videóhívás tagjai, egyre több emberben érlelődött meg a nagy kert, a zöldterületek iránti vágy.

A város fiataljainak körében egyébként is trendként megjelenő vidék, de legalábbis külső, peremterületek utáni érdeklődés a járvány kitörésével új lendületet kapott. Az emberek szabad, nyitott lakórészeket, zöld füvet, grillsütőt és talán egy kisebb medence, jakuzzi beépítését is rögtön álmaik ingatlanához vizionálták. Tegyük hozzá. a pandémia időszakán kívül is sokszor felvetődött már, hogy miért éppen vasárnapi ebéd közben kezd el fúrni a szomszéd, vagy hogy kinek jut eszébe a felsőbb szinteken az éjszaka közepén porszívózni, esetleg elindítani egy nagymosást az ugrálva centrifugázó mosógépben. A gyermek otthonról való oktatásáról, és az ezzel egy időben, arányosan növekvő stressz szabadtéren való kieresztéséről már nem is beszélve!

Nem hiába jön tehát időről időre szóba a vidékre, külvárosba költözés ötlete. Ez a tendencia pedig nemcsak a nagyvárosok népességeloszlásának tehet jót, de a különböző zöld programok malmára is hajthatja a vizet. A belvárosi lakások sokak által elszálltnak titulált árai csökkenhetnek, míg a külvárosi, vidéki települések régóta nem használt, romos, elgazosodott területei újra értékkel bírhatnak, remek alapot adva ifjú párok családalapításához. Merjünk kertes házba költözni, a filmezéssel, telefonozással töltött hosszú órákat váltsa fel a kertészkedés, bográcsozás, faültetés és a növényeink mellett a szabadidőnk is rögvest gyümölcsözővé válik!

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/mit-er-30-millio-a-megyei-ingatlanpiacon-5399948/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában