Zöld kommandó

2021.05.16. 09:57

Vadkamera buktatta le a szemetelőt Hajdúszoboszlón

A fürdővárosban hadat üzentek az illegális szemétlerakóknak; immár jelentős eredménnyel.

Középen Kovács Gergely és két „Zöld kommandós” társa az egyik illegális hulladéklerakó előtt | Fotó: Városháza

Zöld kommandó névvel hozta létre a helyi önkormányzat több szervezet összefogásával azt az együttműködést, amellyel a városkörnyéki utak, dűlőutak mentén, a véderdőkben szemetelők ellen kívánnak hathatósan fellépni. Az önkormányzat vadkamerákat is bevetett.

Középen Kovács Gergely és két „Zöld kommandós” társa az egyik illegális hulladéklerakó előtt | Fotó: Városháza

A Belügyminisztérium támogatásával az idén már mintegy 6,5 millió forintot költött az önkormányzat több mint 232 ezer négyzetméternyi terület megtisztítására, s közel 68 tonna illegálisan lerakott hulladék gyűlt össze. Az emberi felelőtlenség, nemtörődömség azonban újra és újra megnyilvánul.

Zéró tolerancia

– Ezt nem hagyjuk tovább! – jelentette ki dr. Kovács Gergely alpolgármester. Az önkormányzat, a járási hivatal, a rendőrkapitányság, a polgárőr egyesület, a mezőőri szolgálat, a közterület-felügyelet és az Aeroklub-HSE is részt vesz a Zöld kommandóban, és fokozott ellenőrzéssel törekednek az illegális szemetelők, környezetszennyezők lebuktatására.

– Számítunk a civilek, a jóérzésű helyi lakosok segítségére is az illegális szemételhelyezés elleni küzdelemben. Mostantól zéró toleranciát vezetünk be – mondta Kovács Gergely.

Érdekesség, hogy a helyi önkormányzat vadkamerákat is bevetett a cél érdekében. A tavaszon több „kapás” is akadt, sőt egy ízben egy elkövetői csoport ténykedését is rögzíteni tudták. Az önkormányzat jelenleg három vadkamerát működtet, de tervezi továbbiak beszerzését és kihelyezését – tájékoztatta a Naplót dr. Sléder Tamás aljegyző, adó- és rendészeti irodavezető. Az eddigi fogások között egyaránt volt városszélre kidobott háztartási hulladék, bontási törmelék, autóalkatrész, sőt televízió is.

Tibai Irma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában