letették az alapkövet

2021.05.17. 09:56

Új óvoda épül a Tócóvölgyben

Fotó: Kiss Annamarie

– A Tócóvölgyben egy komoly lakóterületi fejlesztést tervez az önkormányzat, mely tovább növelheti az itt élő gyermekek számát – mondta Papp László polgármester a városrészben épülő óvoda alapkőletételén. Hozzátette, Debrecen iskolavárosként évek óta gondot fordít az itt élő gyermekek nevelésére, gondozására és oktatására. – A száz férőhelyes óvoda építése a napokban kezdődik, és 2022 augusztusában nyithatja meg kapuit, tehát a 2022-23-as nevelési évben vehetik birtokba a gyerekek az intézményt. A beruházás költsége 694 millió forint, a létesítmény alapterülete a telket tekintve 7500 négyzetméter, maga az épület 1100 négyzetméteres lesz. Kialakítunk három hagyományos és egy akadálymentesített csoportszobát, továbbá tizenhét hagyományos és egy akadálymentesített parkolót is építünk – összegezte.

Pósán László országgyűlési képviselő az eseményen elmondta, a gyerekek számára az a legfontosabb, hogy egy kiegyensúlyozott, harmonikus környezetben nevelkedjenek. – Ha az óvoda egy olyan területen van, ahol friss a levegő és zöld környezet veszi őket körül, az a kezdetektől meghatározza a világképüket és a környezethez való viszonyulásukat. Amikor óvoda épül, az nem csupán egy nevelési intézmény, hanem egy szocializációs közeg is, ami az életre nevelés első nagyon fontos állomása – fogalmazott.

Csaholczi Attila önkormányzati képviselő kiemelte, a Tócóvölgyben sok család lakik, akiknek életét a létesítmény kényelmesebbé és egyszerűbbé teheti. – Az intézmény közelsége miatt könnyebb lehet majd a gyerekek reggeli elhelyezése, így azt gondolom, hogy ezért a fejlesztésért hálás a lakóközösség – mondta.

PL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában