Megmérettetés

2021.05.31. 14:48

Tíz helyezést értek el a debreceni hallgatók

A természettudományi és technológia kar diákjai szépen szerepeltek a 35. OTDK-n.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Öt szekcióban szálltak versenybe a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar hallgatói az idei, 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A TTK-s ifjú kutatók 10 helyezést és 7 különdíjat nyertek el – tudatta a hirek.unideb.hu. A Biológia; a Fizika, Földtudományok és Matematika; a Kémiai és Vegyipari; a Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai; valamint a Testnevelés- és Sporttudományi szekciókban mutatták be kutatásaikat áprilisban és májusban a kar hallgatói.

Összesen 31 dolgozatot nyújtottak be, melyekből 10 helyezés és 7 különdíj született, a legjobb eredményt a Fizika, Földtudományok és Matematika szekcióban érték el a TTK hallgatói, ahol egy első, három második és két harmadik helyezést, illetve 7 különdíjat szereztek.

– Az OTDK-s megmérettetésnek nagy jelentősége van a TTK-s diákok pályafutásában, hiszen azok a hallgatók, akik vállalják, hogy tanulmányaik mellett a tudományos diákköri műhelyekben plusz feladatokat, kutatásokat végeznek, elkötelezettek a tudományos munka iránt. Kutatásaikat folytatva jellemzően a doktori képzésben folytatják tanulmányaikat, így közülük kerülnek ki a kar jövőbeni oktatói, kutatói – tájékoztatott Magura Tibor, a TTK Kari Tudományos Diákköri Tanács elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában