Példaértékű összefogás

2021.05.15. 12:41

Tetemes mennyiségű hulladékot gyűjtöttek össze a nagycserei erdőben

Évről évre összegyűlnek, hogy megtisztítsák az erdőt az illegális hulladéktól.

Fotó: Matey István

Idén tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a Zrínyi Miklós Vadásztársaság és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által szervezett szemétszedés szombaton reggel Debrecen-Nagycserén. A széleskörű összefogáshoz többen csatlakoztak, mintegy százhatvanan gyűjtötték össze Erdőspuszta területéről az illegális hulladékot. Bot Tibor, a Zrínyi Miklós Vadásztársaság intézőbizottsági elnöke elmondta, minden alkalommal tetemes mennyiségű szeméttől tisztítják meg a területet, több mint száz tonnányit szoktak összeszedni. Pozitívumként kiemelte, évről évre csökken a hulladék mennyisége, jelenleg tizenhét konténer áll a rendelkezésükre, amit megtölthetnek.

Dr. Pósán László országgyűlési képviselő | Fotó: Matey István

Az élővilág megóvása

Az eseményen dr. Pósán László országgyűlési képviselő kihangsúlyozta, a környezetünknek a megóvása nem csak a saját életünk komfortérzete szempontjából kulcskérdés. – A körülöttünk lévő élővilág megóvása fontos az egészségünk miatt, illetve azért is, hogy milyen természetet hagyunk az utódainkra. Korunk talán egyik legnagyobb kihívása a környezetünk védelme, azonban összefogással tehetünk érte – mondta.

– A közösség példátlan csapatmunkát végez. Jó látni, hogy ilyen sokan együtt tudunk lenni ezen az alkalmon, de hozzá kell tenni, a felelőtlen emberek magatartása miatt szükséges minden tavasszal összegyűlni. Sokan könnyelműen a szemetüket az erdőkbe helyezik el, holott leadhatnák ingyen a Lakossági Hulladékudvarban. Gyerekek és felnőttek egyaránt eljöttek azért, hogy közösen megtisztítsuk az erdőt. Mindenképpen példaértékű ez az önzetlen tenni akarás – nyilatkozta Türk László önkormányzati képviselő.

NE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában