ez történt az elmúlt héten

2021.05.31. 23:21

Táborokkal és egy jó kis fesztivállal már gazdagabb lehet a nyár

Megszabadultunk a maszkoktól, ismét fizethetünk a parkolásért, bejelentették a Campus fellépőit. Az elmúlt hét legfontosabb történései időrendi sorrendben.

Fotó: Napló-archív

Elértük az ötmillió beoltottat, így pünkösd után mindenki élete megváltozott egy kicsit. Hétfőn éppen arról számoltunk be, hogy az ingyenes parkolás sokak életét megkeserítette, mivel a belvárosban sokszor szinte lehetetlen volt szabad helyet találni. Az általunk megkérdezettek akkor elmondták, hogy az érzéseik vegyesek az ingyenes parkolás megszűnése miatt, abban azonban egyetértettek, hogy a plusz költségek ellenére mindenképpen pozitív hatása lesz az intézkedés megszűnésének, hiszen végre nem kell majd hosszú ideig parkolóhelyre vadászniuk.

Nyáron már nem kell otthon ülniük a gyerekeknek, ugyanis a legújabb járványügyi intézkedések már kevésbé szigorúak, így a táborok elől is elhárult minden akadály. Ebben az évben a debreceni gyerekek különösen jól járnak, ugyanis ha van Debrecen kártyájuk, akkor kedvezményes áron vehetnek részt a cívisvárosi táborokban. A keddi sajtótájékoztatón szóba került, hogy a Modemben és a Debreceni Sportcentrumban is többféle programmal várják majd az érdeklődőket, tehát a gyerekeknek biztosan izgalmas nyaruk lesz.

A korlátozások egy részét már teljesen feloldották, lekerülhettek a maszkok, újraindulhatott a kulturális élet is, így kedden kíváncsian vettük szemügyre, hogy Debrecenben hogyan változtak meg a hétköznapok. Ellátogattunk a Déri Múzeumba, valamint a belvárosban is tettünk egy sétát, és többeket megkérdeztünk arról, hogy mit szólnak a lazításhoz. Egy biztos: sokan örültek annak, hogy a köztereken már nem kell maszkot viselniük.

Szerdán újabb hírek érkeztek a rejtélyes betegségről, amely a kutyákat támadta meg. Az eseteket már vizsgálják, teljes körű járványügyi vizsgálatot folytatnak a szakemberek, de pontosan még mindig nem lehet tudni, hogy mi okozhatta az ebek hátsó végtagjainak a bénulását.

Ugyancsak szerdán jelentették be, hogy Debrecen és Nyíregyháza között megújul a 4-es számú főút és a 100-as vasútvonal is. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a két megyeszékhely már korábban megállapodott az együttműködésről, most pedig végre valóra is válthatják a terveiket. A két város ugyanis abban érdekelt, hogy olyan, határokon átívelő gazdasági, kulturális és oktatási hatása legyen a stratégiának, amely lehetőséget ad a régió dinamikus fejlesztésére.

Csütörtökön arról adtunk hírt, hogy Debrecen újra nagyszabású események adhat otthont, történetesen a 3x3-as kosárlabda egyik olimpiai selejtezőjének, ami amiatt különleges, hogy eddig még soha semmilyen sportágban nem rendeztek olimpiai kvalifikációs versenyt a városban. A rendezvényről és a 3×3-as kosárlabda debreceni hagyományairól a Hajdú-bihari Napló Becsky Istvánt, a szervezőbizottság elnökét kérdezte.

Hazai fellépők egész sora és négy teljes napnyi szórakozás vár arra, aki részt vesz idén a Campus fesztiválon. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató a Napló érdeklődésére elmondta, soha nem állt annyi hazai fellépő a debreceni fesztivál színpadain, mint amennyien az idei listában szerepelnek.

– A BMW döntésének köszönhetően a város a jövő járműgyártásának az egyik legfontosabb helyszíne lesz; ma már mindenki arról beszél, hogy a robbanómotoros járművek a múltat, az elektromos vagy alternatív hajtásúak a jövőt jelentik – szögezte le Papp László polgármester a BMW-gyár kapcsán megjelent cikkünkben. A polgármester elmondta azt is, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a beszállítók részéről is, ami tovább erősíti majd a város gazdaságát.

Szombaton ismét felbőgtek a motorok a Perényi Pál Salakmotor Stadionban, ugyanis ekkor rendezték meg a szlovén-szlovák-magyar egyéni bajnokságot. A döntő nagy küzdelmet, parázs csatát hozott, aminek a végén Matic Ivacic győzelmének örülhettek a kilátogató szurkolók.

Most már biztosan nem lesz negyedik a DVSC Schaeffler, ugyanis vasárnap délután kikaptak a váci csapattól. Ahogy arról beszámoltunk, a lokisták több hibát is vétettek, aminek az lett a vége, hogy 30-28 arányban elveszítették a mérkőzést, ami egyben azt is jelentette, hogy a debreceni gárda kiszállt a negyedik helyért folytatott küzdelemből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában