környezetvédelem

2021.05.22. 20:41

Széles körű összefogás a tiszta erdőért

Fotó: Horváth Tamás

Harmadik alkalommal várták az önkénteseket Bodaszőlőn, hogy közös szemétszedéssel tisztítsák meg lakókörnyezetüket. Dombi Imre önkormányzati képviselő elmondta, decemberben és januárban mintegy 70 mázsa szemetet gyűjtöttek össze.

Ezt a kezdeményezést folytatták a Föld Napján is. A szombaton rendezett szemétszedéssel az volt a céljuk, hogy az erdő egy részét és a Lorántffy szőlőskertet próbálják mentesíteni az illegálisan elhelyezett hulladékoktól. Az önkéntesek több csoportban indultak a lakókörnyezetük megtisztítására, zsákokkal, gumikesztyűvel felszerelkezve. A Magyar Református Szeretetszolgálat, a Szeretethíd program keretében, az Opre Roma Egyesülettel, a Debreceni Egyetem segéd-egészségőri közösségével, valamint Bodaszőlőért Egyesülettel közösen szervezték meg a szombati szemétszedést. Valódi természeti ékszer Bodaszőlő erdeje. A csodás környezet, tiszta levegőjével igazi élményt nyújt. A Bodaszőlőért Egyesület tagjai folyamatosan azért dolgoznak, hogy az összefogást és a környezet ápolását, védelmét erősítsék az itt lakókban.

Szarvas-Szabó Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában