anonim vonal, műhelyek

2021.05.02. 12:43

Segítség a krízishelyzetben: édesanyákat támogat az EMMA Egyesület

Az EMMA Egyesület egy olyan értékközpontú női közösség, amely megosztja az egyenlőség és a szolidaritás elképzelését.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Korondánné Ferenczi Gabriella is tagja, és mint elmondta, heti öt alkalommal képzett önkéntes segítők várják az EMMA Vonalon a támogatásra szoruló nők felkeresését. – Ez egy anonim vonal, amit ingyenesen hívhatnak a krí­zisben lévő anyák a +36/80 414-565-ös telefonszámon. Nem csak a legrosszabb helyzetek miatt él a vonal, sokszor egy kimerült édesanya is kétségbe eshet egy-egy bántó megjegyzés miatt. A panasz elfojtására használt fordulatok, mint hogy „te akartál gyereket” bár súlytalannak tűnhetnek kimondva, de krí­zisbe sodorhatják a nőket – mondta.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Az úgynevezett EMMA-műhelyek pedig teret adnak a tapasztalatcserére. – Ezekre a találkozókra olyan nők érkeznek, akik megosztanák a hétköznapi történéseiket, a szülés körüli traumáikat. Itt megtehetik anélkül, hogy kétségbe vonnák őket vagy az anyaságukat. Gyakorlatilag ez a falu, ami kell a nőknek a gyerekneveléshez – osztotta meg.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában