forgalomkorlátozás lehet

2021.05.14. 15:45

Nagyfelületű útjavítást végeznek a Fácán utcán

2021-ben Debrecen városa saját forrásból 25 teljes útszakaszon vagy azok egy részén épít aszfaltszőnyeget.

Fotó: Fidesz Debreceni Szervezete-archív

A nagyfelületű útfelújítási programban parkolók is megújulnak, illetve új parkoló épül a Tócóskertben. A város célja, hogy a mintegy 560 km hosszú önkormányzati fenntartásban lévő szilárd burkolatú út folyamatosan megfelelő, közlekedésre alkalmas állapotban legyen. A munkálatok elsőként a Pesti utcán kezdődtek el, április 28-án – olvasható a Fidesz Debreceni Szervezetének közleményében.

A nagyfelületű útjavítási munkálatok 2021. május 13-án (csütörtökön) Debrecen-Bánk településrészen a Fácán utcában is elindultak, ahol a Tiborc és a Petúr utcák közötti 150 méter hosszú szakaszt újítják fel.

Fotó: Fidesz Debreceni Szervezete-archív

„A bánki városrész legforgalmasabb gyűjtőútja a Fácán utca, nagy öröm, hogy elindulhatott a burkolatának felújítása. Debrecen minden városrészét fejlesztjük, Bánkon egyre többen építkeznek, egyre többen képzelik el itt a jövőjüket, az ilyen felújítások komfortosabbá és még élhetőbbé teszik az itt élők lakókörnyezetét.” – emelte ki Dr. Pósán László országgyűlési képviselő a pénteki sajtóeseményen.

Fotó: Fidesz Debreceni Szervezete-archív

Vadon Balázs, a városrész önkormányzati képviselője elmondta:

„A Fácán utca felújításához szükséges bruttó 12 millió forintos költség egészét saját forrásból biztosítja a város, a munkálatok öt napig tartanak várhatóan.”

Kiemelte azt is, hogy a felújítás alatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra lehet számítani az érintett útszakaszon, ezért kérik a bánki lakosok és az arra közlekedők türelmét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában