Fotókkal

2021.05.15. 18:07

Meseliget nyílt a debreceni belvárosban

Ügyességi játékok várták a kikapcsolódni vágyó gyerkőcöket.

Fotó: Matey István

A legkisebbek varázslatos játszótéren és mesehallgatással tölthették el a szabadidejüket a Demki Ifjúsági Ház belső udvarán szombaton délután. A kíváncsiskodók többsége az ügyességi játékoknak örült, de voltak csöppségek, akiket a mesehallgatás is lefoglalt. A rajzolás és festés szerelmesei krétát ragadhattak, míg a többiek versenyezhettek, ki tudja nagyobbra dobni a léggömbjét. Gréta két gyermekével, Zoéval és Petivel járta körbe a meseligetet, a gyerkőcök mindent kipróbáltak, és anyukájukat is érdeklődve hallgatták, amikor éppen mesét olvasott fel. Gréta elmondta, a kicsik már nagyon várták, hogy végre találkozhassanak kisebb társaikkal.

Közös időtöltés

– Az elmúlt időszak nemcsak a felnőtteknek volt nehéz, hanem a gyerekeknek is. Akkor tudnak igazán kikapcsolódni, amikor a kortársaikkal lehetnek. Fontosnak tartom, hogy amikor csak lehet, akkor a szabadban játszanak, hiszen nagyon igénylik a mozgást. Most leginkább az tetszik nekik, hogy firkálhatnak az aszfaltra, illetve a lufifújás, dobálás, ami még leköti a figyelmüket. Érdeklődnek a mondókák iránt, de most azt látom, hogy leginkább egymásnak örülnek – nyilatkozta a Naplónak.

Az intézmény Simonffy utcai belső udvara a jövőben is várja minden szombaton 15 órától az érdeklődőket, azonban a programokon csak védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők vehetnek részt.

NE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában