élményeket szereztek

2021.05.01. 16:50

Méhészbemutatót is láthattak a kisdiákok

Az erdő változó növényvilága volt a fő téma a rengetegben tett látogatáson.

Fotó: Zöld Kör

Osztályonkénti turnusokban és szakvezetéssel járhatta be a debrecen–hajdúböszörményi tölgyesek Natura 2000 erdőség Vackor-tanösvényét a böszörményi Bocskai István Általános Iskola teljes alsó tagozata a napokban. A fenntarthatósági témahét keretében a gyerekek megismerkedhettek a tavaszi erdő madár- és növényvilágával, így összehasonlíthatták a tájegységben egykor állományalkotó kocsányos tölgyesek és a behurcolt akácosok, valamint vörös tölgyesek biológiai sokféleségét. A tanösvényt bejáró diákcsoportok sétájának utolsó állomása egy méhészeti bemutató volt. Itt Csóka Imre méhészmester, a Zöld Kör elnökségi tagjaként a beporzó rovarok szerepéről és védelméről tartott felvezetőjét követően a méhészkedés alapvető fogásait mutatta be a gyerekeknek.

Fotó: Zöld Kör

A méhészmester és segítői füstölőkkel és felpróbálható méhészkalapokkal, valamint egy üvegfalú bemutatókaptárral igyekeztek szemléletesebbé tenni a foglalkozást. A bemutatókaptárban egy ideiglenesen betelepített méhcsalád életébe nyerhettek bepillantást az érdeklődő diákok, akik szemügyre vehették a fürtökbe csomósodó dolgozó rovarok és egy termetesebb méhkirálynő kaptáron belüli mozgását.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában