Párthírek

2021.05.26. 12:03

Megkérdőjelezi a Civaqua-program határidejét a Momentum

A Civaqua-program megvalósulásának ütemében kételkedik a Momentum – olvasható a párt kedden közzétett felhívásában. – A Civaqua-program mindhárom üteme talán még az évtized végéig sem fog megvalósulni, hiszen szűk egy év leforgása alatt annyit sikerült elérni, hogy nagy nehezen kiírták az első ütem közbeszerzését – nehezményezték közleményükben. Nyilatkozatukban a Momentum Debreceni szervezete nevében Mándi László és Szabó Bence önkormányzati képviselők és parlamenti képviselőjelöltek felszólították Papp László polgármestert, hogy vállaljon felelősséget a fejlesztés megvalósítási határidejével kapcsolatban, valamint arra, hogy a rendkívüli jogrend adta lehetőségeivel élve fogadja el a Momentum tavaly szeptember 26-án benyújtott szándéknyilatkozatát, és vállaljon felelősséget azért, hogy mindent megtesz, hogy a program 2024. december 31-ig megvalósuljon.

– Ami eddig a Civaqua-ügyben történt, ahhoz a debreceni Momentumnak semmi köze – szögezte le közleményében szerdán Debrecen polgármesteri kabinetirodája. Mint írták: a debreceni Momentum képviselői azt a hazug látszatot igyekeznek kelteni, hogy a program megvalósításán dolgoznak, miközben semmit nem tettek érte. – Debrecen polgármestere 2020. június 9-én bejelentette, hogy sikerült áttörést elérni a beruházás ügyében, a kormány támogatását sikerült megszerezni, és a Debrecen 2030 stratégia részeként megkezdik a megvalósítását. A Momentum ezután jelentette be, hogy aláírást fog gyűjteni a Civaqua érdekében, mintha szükség lett volna rá – olvasható a közleményben. Kiemelték: ez az akció nem volt más a Momentum részéről, mint szimpla adatgyűjtés. A kabinetiroda válaszában végül utaltak arra is, hogy a Momentum Debreceni képviselői, Mándi László és Szabó Bence akkor sem támogatták az ügyet, amikor lehetőségük lett volna rá a debreceni közgyűlésben, hiszen nem szavazták meg a D2030 stratégiát, amelynek kiemelt programja a Civaqua.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában