Egyre több gyerek születik

2021.05.29. 19:01

Már a tornatermet is csoportszobának használják a bocskaikerti óvodában

Alakulása óta megsokszorozódott a település népessége.

Szőllős Sándor | Fotó: Napló-archív

– A lakosságszám növekedésében sokáig egyenletesség látszott, de az utóbbi 3-4 évben robbanásszerűen gyorsult fel ez a folyamat, köszönhetően a kormány kedvező családpolitikájának – fogalmazott Szőllős Sándor bocskaikerti polgármester. Mint megtudtuk, idén és tavaly 72 gyerek született a településen, ezt megelőző évben pedig 62.

Szőllős Sándor | Fotó: Napló-archív

– Megnőtt a településünkre beköltözők száma is, köszönhetően Debrecen közelségének és a jó közlekedési lehetőségeknek. A tavaly megépített bölcsődénket bővítenünk kell két csoportszobával, amit idén fejezünk be, emellett pedig folyamatban van az óvodabővítés előkészítése is – tájékoztatott. Hozzátette, az óvodába jelenleg több mint 130 gyerek jár, amely annyira feszegeti az intézmény befogadókapacitását, hogy már a tornatermet is csoportszobának használják. – Szeretnénk még két csoportot létesíteni, mert azt látjuk, hogy a következő években lesz rá igény – mondta Szőllős Sándor.

DKE

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nagyon-kell-a-bolcsode-bocskaikertbe-5191549/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában