olvasni jó!

2021.05.22. 19:34

Kívül-belül megújult a Sinka István könyvtár

A nyitást a május 21-én ünnepelt városnap eseményei közé illesztette az önkormányzat.

Fotó: Sinka István könyvtár

A több mint egy évig tartó teljes külső- és belső felújítás után ismét fogadja látogatóit a Sinka István Városi Könyvtár, ahol immár minden szolgáltatás igénybe vehető. Elkezdődnek a hagyományos könyvtári programok, író-olvasótalálkozók, könyvtári foglalkozások.

Fotó: Sinka István könyvtár

Szémánné Veres Gabriella könyvtárvezető a felújítási munkálatokról is tájékoztatta a Naplót. – A műemléki védettség alatt álló épület homlokzatát felújították, a nyílászárók egy részét kicserélték. Az épület emeleti szintjének akadálymentes megközelítésére liftet telepítettek. A belső rekonstrukcióban a főbejáratnál információs pultot, ruhatárat, értékmegőrzőt és pénztárt alakítottak ki. Mindemellett a könyvtári terek is megújultak. A gyermekkönyvtár interaktív játékelemekkel gazdagodott, továbbá mesekuckó és mókavár várja az olvasókat. A tizenéves korosztály számára kamaszkuckót alakítottak ki, amely színvilágával, modern bútoraival laza pihenő-olvasó sarokként funkcionál a jövőben.

Fotó: Sinka István könyvtár

A könyvtármegnyitó ünnepségén Vranyecz Artúr, a Csokonai Színház színművésze és a berettyóújfalui zeneiskola növendékei Nadányi Zoltán műveiből válogatva irodalmi műsort mutattak be.

Fotó: Sinka István könyvtár

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában