autógyártás és sport

2021.05.17. 14:30

Focimeccsre érkezett, de a BMW-gyár új eleméről is fontos információkat osztott meg Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a DVSC labdarúgó csapata bajnoki címe átadója után nyilatkozott a Naplónak.

20210423 Edelény fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Fotó: MW-archív

– A BMW-nek a debreceni beruházása egy új elemmel egészül ki, mégpedig az elektromos akkumulátorok gyártásához kapcsolódóval. Ráadásul a BMW vezetése úgy döntött, hogy a debreceni gyár lesz a világon az első, ahol a tisztán elektromos platformra helyezik a gyártást, tehát az ehhez szükséges gyártókapacitást itt kezdik el építeni.

Ez egy óriási dolog Debrecen számára, hiszen az autóipari világ térképére abszolút különlegességként kerül fel Debrecen.

Erre a debreceniek mind-mind büszkék lehetnek – mondta Szijjártó Péter, majd hozzáfűzte: a BMW jelenléte egy nagyon komoly, az autóiparhoz köthető beszállítói hátországot kezdett el mozgósítani. Ez azt jelenti, hogy sok vállalat keresi a beruházási lehetőséget Debrecenben, illetve a város környékén is. Ezekről még folynak a tárgyalások. Szijjártó Péter úgy látja, garantált a város következő időszakra vonatkozó fejlődése.

A külügyminiszter ezután természetesen kitért a vasárnap esti mérkőzésre, valamint a Dzsudzsák Balázshoz fűződő évtizedes barátságára is. – Nagyon örültem a győzelemnek természetesen! Dzsudzsák Balázs miatt jöttünk, és nagyon szurkoltunk azért, hogy Balázsnak csak egy NB II.-es szezonja legyen. Nagyon sokat jelentett neki az, hogy hazajöhetett és segíthetett a csapatnak, és borzasztó lett volna itt az utolsó meccsen, hogyha kicsúszott volna a kezeik közül a győzelem. Úgyhogy nagy élmény volt. Sok gól, jó meccs, simán NB I.-es színvonalon szerepelt a DVSC – válaszolta a Napló kérdésére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miután a Loki labdarúgóinak és a stáb tagjainak átadta a bajnoki aranyat, Dzsudzsák Balázs csapatkapitánynak pedig a kristályserleget.

Fotó: Napló-archív

– Régi kapcsolat fűz Balázshoz. Ha jól emlékszem, 2012-ben találkozhattunk először, és azóta folyamatosan kapcsolatban vagyunk. Sokat találkozunk, amikor külföldön játszott, akkor nyilván ritkábban, de amikor hazajött, akkor mindig sort kerítettünk a találkozásra. Most az utóbbi egy-másfél évben ez könnyebb volt, mert az Egyesült Arab Emirátusok bajnoksága viszonylag hamar véget ért, így korábban hazajött, és két-három hetente összefutottunk – folytatta válaszát Szijjártó Péter, aki a hétvégi debreceni látogatásáról azt is elmondta, hogy a családjával érkezett, sokat voltak együtt Balázzsal ötösben, mindenfajta hivatalos programot került, és a focin kívül sok minden másról is beszéltek, munkáról viszont egy szót sem.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában