Ingyenes képzések

2021.05.11. 14:46

Értékes tapasztalatokat szerezhetnek a tehetséggondozásban részt vevő diákok

Bognár István, az MCC regionális képviselet-vezetője a képzésekről szólt. Debrecenben három korosztályt érintve indítanak tanfolyamokat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Mint az már ismert, tehetséggondozó program központja lesz a jövőben az Aranybika Szálló. Debrecen ikonikus épületét az idén 25 éves Mathias Corvinus Collegium (MCC) vásárolta meg. A tehetséggondozó, diákokat, hallgatókat képző és nevelő intézmény tavaly fokozatot váltott, ennek köszönhetően ez év októberéig 17, a következő években pedig Kárpát-medence-szerte 35 magyarlakta településen lesz jelen. Az Országgyűlés tavaly jelentős támogatást ítélt a programnak, és arra kérte fel az alapítvány vezetőségét, hogy terjessze ki a működést, így érkeztek el Debrecenbe is. Mint arról múlt hét csütörtökön Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke beszámolt, az Aranybika Szállót felújítják, a megmaradó szálláshely-szolgáltatás mellett az MCC oktatási képzési központjának főhadiszállása lesz, valamint kollégiumi férőhelyeket biztosít majd.

– Az MCC hazai és nemzetközi oktatóinak, kutatóinak az intézmény egyedi oktatási módszertanát alkalmazva az elsődleges feladatuk az, hogy a kiemelkedően tehetséges diákokat képezzék, velük foglalkozzanak – hangsúlyozta. Debrecenben nem csupán a Fiatal tehetség program (Fit), valamint a Középiskolás program (KP), hanem az Egyetemi program is elérhetővé válik a helyi és környékbeli fiatalok számára.

Fotó: Napló-archív

– 10 éves kortól a fiatal felnőttkorig foglalkozunk tehetséggondozással. A Fiatal tehetség program az országban egyedülálló módon komplex tehetséggondozást kínál a felső tagozatos általános iskolások számára, játékos oktatás formájában, a mindennapi élethez szervesen kapcsolódó ismeretek elsajátításával – ismertette a regionális képviselet vezetője. A Középiskolás programon belül az alapvetően e-learning-alapú képzés kiegészül egy országos, valamint egy regionális, debreceni készségfejlesztő nappal, tehetségtáborokkal, klubdélutánokkal, tanulmányutakkal, angol és német nyelvi kurzusokkal, valamint lehetőségük lesz a diákoknak elismert szakértők előadásain, általános készség- és képességfejlesztő kurzusokon, tréningeken részt venni.

– Azok az idén érettségiző diákok is jelentkezhetnek az MCC junior képzésére, akik a Debreceni Egyetem valamely nappali tagozatos szakán kezdik meg szeptembertől a tanulmányaikat. Itt a diákok folyamatos mentorálásban részesülnek, az elméleti tudás átadásán túlmenően gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodnak, neves külföldi oktatók, szerzők, előadók, ismertebb kormányzati és vállalati döntéshozók előadásait hallgathatják meg, folytathatnak velük hasznos diskurzusokat – tudatta Bognár István. Azoknak az egyetemistáknak, akiket felvesznek az MCC-be, az Aranybikában biztosítanak kollégiumi elhelyezést.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában