párthírek

2021.05.27. 17:38

Beszámolt a tervekről a Momentum jelöltje

A Momentum országgyűlési képviselőjelöltje az Erdőspusztai Kirándulóövezetet is fejlesztené.

Fotó: Bucsi Bernadett Ildikó

Mándi László, Hajdú-Bihar megye 2-es választókerületének momentumos képviselőjelöltje a csütörtöki találkozón azt mondta: parlamenti képviselőként felgyorsítaná a Civaqua-programot. – Országgyűlési képviselőként kikérem a Civaqua-programmal kapcsolatos összes dokumentumot és átláthatóvá teszem a debreceniek számára – mondta.

Mándi László arról is beszélt, terveik között szerepel az Erdőspusztai Kirándulóövezet fejlesztése. – Az erdőspusztai tavak környéke egykor virágzó kirándulóközpont volt. A célunk, hogy természetközeli, kirándulásokra lehetőséget adó övezetet teremtsünk. Az Erdőspusztai Kirándulóövezet kerékpárutak, horgásztavak, éttermek és vendéglátóhelyek, sportpályák, erdei iskolák, arborétumok és más fejlesztések otthona lesz. A cél, hogy Debrecen bármely pontjáról kerékpáron elérhető legyen az Erdőspusztai Kirándulóövezet – részletezte.

Hozzátette, a kirándulóövezet mellett megépítenék a Tócóvölgyi Szabadidőparkot is. – A Parkerdő és környéke kétségtelenül üde színfoltja Debrecennek, de egy csaknem kétszázezres városban ez nem elég. Országgyűlési képviselőként a Debreceni Önkormányzattal együttműködve forrásokat fogok szerezni egy Tócóvölgyi Szabadidőpark létrehozására a Tócóskert-Tócóvölgy, valamint a Tócó patak közötti, jelenleg üresen álló területen – mondta.

16 milliárd a megvalósításhoz

A Fidesz Debreceni Szervezete közleményben reagált a Momentum felvetéseire. Mint írták, a Momentum nem szavazta meg a fontos debreceni fejlesztéseket, köztük a Civaqua megvalósítását célzó előterjesztést sem. – Most is csak ígérgetnek és hazudnak, ahogyan azt a baloldal vezetőjétől, Gyurcsány Ferenctől tanulták. A Momentum a debreceni közgyűlés ülésein nem támogatta a város fejlődéséhez szükséges javaslatokat. A Civaqua-program Debrecen történetének egyik legfontosabb környezetvédelmi fejlesztése, a Fidesz-KDNP-kormány több mint 16 milliárd forintot biztosít megvalósításához, miközben a Momentum semmit sem tett az ügy érdekében. Most azonban itt az alkalom, üres ígéretek és akadékoskodás helyett, inkább vegyenek részt a városi összefogásban, és ha mást nem, legalább a Civaqua ötletpályázatához tegyenek hozzá érdemi és konkrét javaslatokat – közölték.

HBN

Borítókép: Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje és Mándi László, Hajdú-Bihar megye 2-es választókerületének momentumos képviselőjelöltje

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában