Csodás idővel párosult a nyitás

2021.04.24. 11:07

Megérkeztek az első fecskék a debreceni teraszokra is

Volt olyan vendéglátóhely, ahol a nyitás hírére már kora reggel megjelentek az első vendégek.

Fotó: Vass Attila

- Nagyon vártuk már a nyitást, és nem volt könnyű az elmúlt időszak, amikor nem fogadhattunk vendéget – mondta el a Napló helyszíni érdeklődésére Jakab József, a debreceni Biczó István-kerti Sikló utcán található Hintós Presszó tulajdonosa. Mint megtudtuk, reggel hatkor kinyitottak, és akkor már többen várakoztak náluk is bebocsátásra. Egyelőre csak a teraszon fogyaszthatnak vendégek a szabályok szerint, de Jakab Józsefék is készülnek arra, hogy várhatóan a jövő hét közepétől már bent is ehetnek-ihatnak védettségi igazolvánnyal rendelkezők.

Fotó: Vass Attila

A terasz közönségében helyet foglaló férfiak kérdésünkre elmondták, hogy ők is nagyon várták már, hogy újra látogathassák ezt a kedvenc törzshelyüket, annál is inkább, mert itt a kertségükben nagyon összetartó a közösség.

A nyitás örömét fokozza az is, hogy csodálatos tavaszias időjárással kezdődött a hétvége, úgyhogy ez sem lehet akadálya a vendéglők teraszain, kerthelyiségeiben eltöltött, kellemes együttlétnek.

A Bem téren is szétnéztünk, itt sem nélkülözik a vendégeket | Fotó: Szakál Adrienn

Úgy tűnik, a hőmérő higanyszálával együtt a belvárosban is emelkedik a teraszok telítettsége. A nyitás első napján, reggel 7 körül az egyébként lelkes törzsvendégek helyett csak egy falhoz támasztott bicikli és a presszó nyitott ajtaja jelezte, hogy az Árpád téri éjjel-nappal működő sörőzőbe immár betérhetünk, délelőtt azonban, ahogy melegedett az idő, már bátrabban rendeltek a teraszokon.

VA, SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában