várhatók fejlesztések

2021.04.21. 09:47

Hiány van a közmunkásokból Álmosdon

A polgármester reméli, a debreceni fejlődés rájuk is kihat majd, és több fiatal marad a településen.

Öröm és probléma is, hogy kevesebb embert találnak a programba | Illusztráció: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE

A Debrecenből egyre könnyebben megközelíthető településen folyamatosak a fejlesztések. – Nem olyan könnyű lépést tartani a robbanásszerűen fejlődő debreceni gazdasággal, de azt látom, hogy nem minden fejlesztés a megyeszékhelyen zajlik, hanem egyre inkább bevonják a környező településeket is – mondta Tóth Sándor, Álmosd polgármestere. – Azt gondolom, hogy Álmosdon is lesznek fejlesztések, ha pedig több munkahely lesz, akkor többen tudnak majd itt maradni a fiatalok közül – tette hozzá. A polgármester kiemelte, a településen nemrégiben épült egy új óvoda, de az idei évre is vannak tervek, többek között egy bölcsőde építése, valamint egy belvizes pályázat keretein belül kerül kikotrásra a falut keresztül szelő vízelvezető árok is.

Öröm és probléma is, hogy kevesebb embert találnak a programba | Illusztráció: Napló-archív

A közmunkaprogramról is kérdeztük Tóth Sándort. – Körülbelül ötvenen vesznek részt a programban, de eléggé küzdünk ezeknek a helyeknek a feltöltésével, mert hiány van a közmunkásokból – fogalmazott. – Egyrészt ez jó, hiszen azt jelenti, hogy azok az emberek valamilyen más munka keretei között tudnak boldogulni, másrészt viszont szükségünk lenne emberekre, mert a falu üzemeltetésével, csinosításával kapcsolatban sok mindent a közmunkásokkal végzünk, ugyanis nem tudunk megfizetni főállású munkavállalókat – fejtette ki.

– Bár a település öregszik, a magas debreceni ingatlan­árak miatt viszont azt látom, hogy egyre több fiatal marad mégis itt, Álmosdon. Ennek kedvez az is, hogy az épülő utak miatt, egyre könnyebben lehet bejutni Debrecenbe – tette hozzá.

DKE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában