hírmorzsák

2021.04.28. 14:27

Fókuszban az egészség Csegén, működik a személyes ügyintézés Szerepen

A szerepi polgármesteri hivatalban hétfőtől péntekig 8 és 12 óra között van lehetőség személyes ügyintézésre. Továbbra is egyszerre egy ügyfél tartózkodhat az irodában, a szájmaszk és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező. Április 19-től az Életház nappali ellátása is igénybe vehető, de egyszerre maximum 10 fő tartózkodhat az intézményben. Az étkezés továbbra is elvitellel, illetve kiszállítással működik. Család- és gyermekjóléti szolgálat esetében csak halaszthatatlan okból lehet személyes ügyfélfogadás.

Szondázzák a munkaerőhelyzetet

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkaerőhelyzettel kapcsolatos, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló felmérést végez Létavértesen is. A fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok mellett, a járványügyi helyzetre tekintettel felajánlják a telefonos válaszadást, valamint a kérdőívek weben történő kitöltésének lehetőségét is. A kapott adatokat a KSH a törvényi előírásoknak megfelelően bizalmasan kezeli, más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki.

Fókuszban az egészséges élet és a megelőzés

Rendezvényszervezésre nyert támogatást Tiszacsege önkormányzata – az ehhez kapcsolódó közbeszerzési eljárás eredménnyel zárult, aminek köszönhetően tizenegy témát felölelő, színes programsorozat veheti kezdetét a városban. Egyebek mellett aerobik­oktatás, egészségsátor, természetjáró klub is indul. Kiemelt figyelmet fordítanak az egészségmegőrzésre és a betegségek megelőzésére, valamint a mentálhigiénére is. Fókuszba kerülnek a szülői készségek javítását célzó közösségi tevékenységek. A több mint 21 millió forintból megvalósuló programok szervezésére egy nyíregyházi székhelyű társasággal kötött szerződést a tiszacsegei városvezetés.

HBN, TB, CH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában