koronavírus

2021.03.10. 12:51

Önállóan ne szedje senki a Favipiravirt!

Mostanra, az egyre növekvő fertőzésszám miatt már a háziorvos is felírhatja a koronavírus-betegeknek a korábbi kórházi kezelésében hatásosnak bizonyult favipiravir hatóanyagú gyógyszert.

20210115 Kaposvár A közösségi élet visszaszorításával és a középiskolások online tanrendjével a cseppfertőzéses betegségek esetszám csökkenése figyelhető meg. Míg a korábbi évek hasonló időszakában halomra vásároltuk a légúti megbetegedések orvoslására szolgáló gyógyszereket, addig egy éve alig vettünk belőlük. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Fotó: MW-archív

A Hajdú-bihari Napló Operatív Törzshöz intézett kérdésére, arra, hogy aki elkapja a koronavírust, de csak enyhe tünetei vannak, szedheti-e a Favipiravir készítményt, Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta: ezt a vírus ellenes szert – mint minden más gyógyszert, csak orvosi javaslatra kezdjék el szedni az érintettek.

– Senki ne kezdjen el önállóan gyógyszert szedni! Az, aki fertőzötté válik, kap egy tájékoztatót arról, hogy az említett gyógyszer milyen hatással rendelkezik. Kérem, hogy mindenki, aki fertőzötté válik, forduljon a háziorvosához, hiszen ő fog döntést hozni. Ami nagyon fontos, ha valaki javaslatot kap, akkor pontosan a felírt mennyiségben és ideig szedje a készítményt –mondta Müller Cecília.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában