jó hír a családoknak

2021.03.11. 14:16

Három bölcsőde is tervezés előtt áll Debrecenben

Csaknem háromszáz új bölcsődei férőhely létesülhet három különböző városrészben.

Bokodi bölcsőde fotók. Képünkön Erdélyi Bianka, Lázárné Szűcs Zita, Sámpár Erik, Sáry Zoé és Csonkáné Huszár Tímea. 20201124_Bokod_fotó:Zantleitner Ingrid_Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Fotó: MW-archív

Három új, a cívisvárosban építendő bölcsőde tervezését végezheti el egy debreceni cég nettó 58 millió 800 ezer forintért – derül ki a március 4-ei Közbeszerzési Értesítőből. Az önkormányzat beruházásában valósul meg háromszor 96 bölcsődei férőhely kialakítása. A közbeszerzési eljárás nyertesének a megvalósításához szükséges építészeti-műszaki tervdokumentációkat, költségvetéseket kell elkészítenie.

Sokan pályáztak

Mindhárom esetben 4 egységes, azaz 8 csoportszobás, minimum nettó 1200 négyzetméter hasznos alapterületű, modern és egészséges helyszínt, környezetkultúrát és környezetet biztosító bölcsődei közszolgáltatást nyújtó, a mai kor elvárásainak megfelelő intézmény építése a cél. A létesítménynek energiahatékonynak, gazdaságosan fenntarthatónak, komfortosnak, komplexen akadálymentesítettnek kell lennie. A tervezési feladat részét képezi a konyhai egység, a játszóudvar, pihenőkert tervezése, az ingatlan területén elengedhetetlen új akadálymentesen kialakított kültéri burkolatok létrehozása, zöldfelület-revitalizáció. Szükséges az új építésű épület komplett, korszerű épületvillamossági és épületgépészeti (hideg-, melegvíz- és csatornahálózat, valamint fűtési, hűtési, szellőzési rendszer), továbbá megújuló energiát hasznosító napelemes rendszer kiépítésének megtervezése – áll a részletes ismertetésben.

A józsai városrészben a Kiserdő utcán kap majd helyet az új bölcsőde egy több mint 5 ezer négyzetméteres ingatlanon. A Tócóvölgyben az Egressy Béni téren egy 5 ezer négyzetméteres telken, míg a déli városrészen a Pohl Ferenc utcán, egy 8 ezer 490 négyzetméteres területen áll majd az új intézmény. A józsai épület tervezési felhívására 21, a másik kettőére 20 ajánlat érkezett, mindhárom rész győztese ugyanaz a debreceni cég.

Hosszabbítottak

Több közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívásának a határidejét is meghosszabbították a napokban. Így a Nagysándortelep csapadékvíz-elvezetése második ütemére vonatkozót március 2-ről 12-re, a Határ úti ipari park elérhetőségének javítására, az Észak-Nyugati Ipari Park infrastruktúra-fejlesztésére, a nyugati városrész forgalomszervezésére és kerékpárút kialakítására kiírt komplex pályázatét március 4-ről 25-re, ugyanígy módosult a Kismacsra vezető kerékpárút kialakítására kiírt eljárás határideje is. A Déli Gazdasági Övezet belső úthálózat második üteméről szóló eljárásé március 4-ről 18-ra, a postakerti új bölcsőde építésére vonatkozó határidő március 5-ről 19-re, míg a Fogyatékos Személyek Ifjúság Utcai Nappali Intézményének infrastrukturális fejlesztésére kiírt második eljárás esetén a határidő március 5-ről 17-re változott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában